Το θρυλικό Lada Niva βρίσκεται στην αγορά από το 1977 και η εταιρία, η οποία ανήκει στην AvtoVAZ, η οποία με την σειρά της ανήκει στο Renault Group, ανακοίνωσε πως σταματά τις πωλήσεις του Niva στην Ευρώπη.

Η εταιρία πήρε την απόφαση αυτή προκειμένου να τονώσει ακόμη περισσότερο τις πωλήσεις του Dacia Duster, μιας και η Dacia ανήκει και αυτή στον γαλλικό όμιλο. Το μοντέλο ανανεώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο όπου απόκτησε νέο πίνακα οργάνων που διαθέτει μια μικρή ψηφιακή οθόνη για τις απαραίτητες πληροφορίες του trip computer. Το Niva 4×4 Urvan προσφέρεται σε δύο νέους εξωτερικούς χρωματισμούς, έχοντας γκρι ζάντες, ενώ η μοναδική οπτική διαφοροποίηση με το παρελθόν είναι η προσθήκη των φώτων ομίχλης, χαμηλά στον προφυλακτήρα.

Υπάρχουν νέοι διακόπτες και αεραγωγοί για τον κλιματισμό, που βελτιώνουν την απόδοση του, ενώ το ντουλαπάκι εμπρός από τον συνοδηγό έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα. Στο κεντρικό τούνελ συναντάμε δύο ποτηροθήκες και χώρο για μικροπράγματα. Σύμφωνα με την εταιρία, σημαντική ανανέωση του MY2020 μοντέλου είναι τα νέα εμπρός καθίσματα, τα οποία είναι θερμαινόμενα και εκτός από καλύτερη στήριξη, διαθέτουν βελτιωμένο μηχανισμό ανάκλισης, ώστε να προσφέρεται ευκολότερη πρόσβαση στα πίσω καθίσματα. Ακόμα, υπάρχουν -ανάλογα την έκδοση εξοπλισμού- ηλεκτρικοί θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες, βελτιωμένη ηχομόνωση και μαύρες ζάντες αλουμινίου 16″.

Όλες οι εκδόσεις παίρνουν κίνηση από τον 1.700αρη βενζινοκινητήρα απόδοσης 83 ίππων που συνεργάζεται με ένα πεντατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, μεταφέροντας την κίνηση σε όλους τους τροχούς. Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 17 δευτ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 142 χλμ/ώρα.