Οι ΗΠΑ “φλέγονται” από τις διαδηλώσεις που γίνονται εξαιτίας του θανάτου του George Floyd και ορισμένοι εκμεταλλεύτηκαν τις διαμαρτυρίες προκειμένου να κλέψουν 50 αυτοκίνητα από μια αντιπροσωπεία της FCA στο San Leandro. Ανάμεσά τους και μοντέλα όπως τα Challenger Hellcat, Charger Hellcat και Charger SRT Hellcat Widebody Daytona 50th Anniversary Edition.

Επίσης, σε διαδηλώσεις που έγιναν στο Beverly Hills, διαδηλωτές βανδάλισαν μια Porsche 911 997 GT3 RS, όπως θα δεις στο ακόλουθο video. Σύμφωνα με την νεκροψία-νεκροτομή, γιατροί ανακοίνωσαν πως ο θάνατός του Floyd προκλήθηκε από “μηχανική ασφυξία” και ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία. Ο όρος “μηχανική ασφυξία” σημαίνει ότι κάποιου είδους φυσική δύναμη του έκοψε την παροχή οξυγόνου.

Οι εκτιμήσεις αυτές αντικρούουν τα προκαταρκτικά ευρήματα του ιατροδικαστή της κομητείας Χένεπιν ότι ο 46χρονος πέθανε από έναν συνδυασμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής ύπαρξης ουσιών στον οργανισμό του και μιας υποκείμενης ιατρικής πάθησης.

Ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Τσόβιν, 44 ετών, εκείνος που είχε γονατίσει στον λαιμό του Floyd, κατηγορείται για φόνο 3ου βαθμού και ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 500.000 δολαρίων και πρόκειται να εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 8 Ιουνίου.