Πήρε φωτιά ένα νέο Genesis G80 στην Κορέα, η Hyundai το ερευνά

Σχετικά άρθρα

Το λανσάρισμα του νέου Genesis G80 έγινε στην αγορά της Κορέας στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, κάτι που σημαίνει ότι έχουν κυκλοφορήσει ήδη κάποια αυτοκίνητα. Ένα από αυτά, όμως, έπιασε φωτιά όταν η 54-χρονη οδηγός του κινούταν στον αυτοκινητόδρομο Namhae, με κατεύθυνση την πόλη Jinju.

Αφού παρατήρησε τις φλόγες να ξεσπούν από το καπό, η οδηγός σταμάτησε αμέσως το αυτοκίνητο στην λωρίδα έκτακτης ανάγκης στη σήραγγα Changwon 2, και βγήκε από το αυτοκίνητο χωρίς να τραυματιστεί. Οι πυροσβέστες έφτασαν γρήγορα στο σημείο και έσβησαν τη φωτιά μέσα σε επτά λεπτά.

Παρά την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής, η ζημιά στο εμπρός μέρος του πολυτελούς αυτοκινήτου είναι αρκετά σοβαρή, με τα αίτια για την φωτιά να είναι ακόμα άγνωστα. Η Hyundai ξεκίνησε να διερευνά τι προκάλεσε την φωτιά, ζητώντας από τις αρχές το video από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του αυτοκινητόδρομου.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η οδηγός ανέφερε ότι είχε στην κατοχή της το αυτοκίνητο για έναν μήνα και πριν εισέλθει στη σήραγγα, είδε κάποια σκουπίδια στη λωρίδα της από χαρτοκιβώτια και κομμάτια κουτιών. Εξαιτίας της κίνησης του δρόμου δεν κατάφερε να τα αποφύγει, και αμέσως μετά, ενεργοποιήθηκε η ένδειξη της απώλειας της πίεσης των ελαστικών. Έτσι, αποφάσισε να σταματήσει στη ΛΕΑ. Μέχρι να σταματήσει, η φωτιά είχε ξεσπάσει.

Μετά την κατάσβεση της φωτιάς, βρέθηκε στο σημείο ένα μερικώς καμένο φίλτρο αέρα ενός φορτηγού, υποδεικνύοντας ότι η τριβή μεταξύ του φίλτρου αέρα και του αμαξώματος του Genesis G80 ίσως δημιούργησε σπίθες, οι οποίες με τη σειρά τους να ήταν η αιτία για τη φωτιά.

ΠηγήUPI News

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Tesla κλείνει το εργοστάσιο της Γερμανίας για “μια ημέρα”

Ο διευθυντής του εργοστασίου της Tesla στο Gruenheide κοντά στο Βερολίνο, Andre Thierig, έκανε γνωστό ότι στις 10 Μαΐου θα υπάρξει μια προγραμματισμένη διακοπή...