Σε περίπου 28 ώρες από την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η Mazda θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του BT-50 και γι’αυτό μόλις έδωσε μια ακόμα teaser φωτογραφία του pickup της. Αυτό θα είναι συθέμελα νέο, καθώς -το 2016- Mazda και Isuzu ανακοίνωσαν στρατηγική συνεργασία, με την οποία η Isuzu θα αναλάβει τη παραγωγή της επόμενης γενιάς του Mazda BT-50.

Το μοντέλο της Mazda θα βασίζεται στο νέο Isuzu D-Max, και όχι στο Ford Ranger που βασίζεται μέχρι σήμερα. Η συνεργασία Mazda και Isuzu επιτρέπει στις δύο εταιρίες να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους, μιας και θα μειωθεί το κόστος έρευνας και ανάπτυξης.

Οι δύο εταιρίες συνεργάζονται για περισσότερα από 10 χρόνια, με την Isuzu να κατασκευάζει φορτηγά της Mazda για την ιαπωνική αγορά, με τη νέα συμφωνία να ενισχύει τη συνεχή μακροχρόνια σχέση μεταξύ της Mazda και Isuzu. Τα νέα Mazda BT-50 και Isuzu D-Max πωλούνται παγκοσμίως, εκτός από την αγορά της Βορείου Αμερικής και θα ανταγωνιστούν τα Ford Ranger, Nissan NP300 Navara, Toyota Hilux, VW Amarok κλπ.

Σε παλιότερη συνέντευξη του, ο Ikuo Maeda, επικεφαλής σχεδιασμού της Mazda, είχε αναφέρει ότι η σχεδίαση του νέου BT-50 θα κάνει το μοντέλο όμορφο με αρκετά “ανδρικά’” χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε πως το νέο pickup θα αντλεί στοιχεία από τα Vision Coupe και Kai Concept.

Δεν έχουν γίνει γνωστά τα μηχανικά σύνολο που θα φέρει το νέο BT-50, αλλά το D-Max προσφέρεται με δύο διαφορετικούς turbodiesels. Στην Ευρώπη υπάρχει ένας 1.900άρης κινητήρας 150 ίππων και 350 Nm ροπής, ενώ σε κάποιες αγορές υπάρχει και ένας 3,0-λιτρος απόδοσης 190 ίππων και 450 Nm ροπής.