Αυτό είναι το VW ID.4

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Μάρτιο η Volkswagen αποκάλυψε διαδικτυακά το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της, το ID.4, σε πρωτότυπη μορφή. Πριν λίγα λεπτά, όμως, διέρρευσαν από την Κίνα οι πρώτες φωτογραφίες της έκδοσης παραγωγής του μοντέλου, με το ID.4 να είναι το πρώτο μοντέλο της γερμανικής εταιρίας στο πιο “hot” τμήμα της παγκόσμιας αγοράς, στη κατηγορία των compact SUV.

Ακολούθως, το ID.4 είναι το δεύτερο στην οικογένεια ID, και αναμένεται λανσαριστεί στην Ευρώπη στα τέλη του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του επόμενου. Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο του Zwickau στη Γερμανία, αλλά και στο εργοστάσιο της FAW – Volkswagen στην Κίνα, όντας το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που θα παράγει η κοινοπραξία.

Το ID.4, όπως και το ID.3, βασίζεται στην MEB πλατφόρμα (αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση, Modularer E-Antriebs Baukasten) του VW Group. Το μήκος του αγγίζει τα 4.592 χλστ., το πλάτος του τα 1.852 χλστ., ενώ το ύψος του τα 1.629mm, με το μεταξόνιο να ανέρχεται σε 2.765 χλστ. Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά της οικογένειας ID, ήτοι συμπαγείς διαστάσεις, άφθονους εσωτερικούς χώρους, διαισθητική λειτουργία και πλήρης συνδεσιμότητα.

Σύμφωνα με την εταιρία, το όνομα του αποκαλύπτει πολλά, καθώς το ψηφίο 4 (ένα νούμερο πάνω από το ID.3) υποδηλώνει ότι το νέο μοντέλο είναι ο εκπρόσωπος της στη κατηγορία compact SUV, ενώ η συντομογραφία ID. σημαίνει έξυπνο design, έξυπνη ταυτότητα και προηγμένες, έξυπνες τεχνολογίες.

Το ID.4 διαθέτει σχετικά κοντό εμπρός άκρο και μακρύ μεταξόνιο και ως αποτέλεσμα προσφέρουν άφθονους χώρους στο εσωτερικό. Το ID.4 θα είναι διαθέσιμο σε πλήθος διαμορφώσεων -αρχικά με κίνηση στους πίσω τροχούς, αργότερα και με τετρακίνητη έκδοση. Η μπαταρία βρίσκεται κάτω από το χώρο επιβατών, κάτι που εγγυάται χαμηλό κέντρο βάρους και ισορροπημένη κατανομή φορτίου στους άξονες, με την εταιρία να αναφέρει ότι θα προσφέρει αυτονομία έως και 500 χιλιόμετρα, ανάλογα με το επιλεγμένο πακέτο.

Τέλος, σε ότι αφορά τις ζάντες, το αυτοκίνητο φορά τροχούς 19 ιντσών με ελαστικά 235/55 και 255/50 (εμπρός/πίσω), ενώ υπάρχουν και 20άρες ζάντες με ελαστικά 235/50 και 255/45 (εμπρός/πίσω).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr