Λίγες ημέρες μετά την πρώτη διαρροή, βλέπουμε σήμερα τρεις νέες φωτογραφίες του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού SUV της Volkswagen. Οι νέες φωτογραφίες του ID.4 έρχονται πάλι από την Κίνα, με το μοντέλο να είναι βαμμένο σε ένα σκούρο κόκκινο χρώμα. Η γερμανική εταιρία δεν έχει ανακοινώσει την ημερομηνία που θα κάνει τα αποκαλυπτήρια του δεύτερου μοντέλου της οικογένειας ID, αλλά κρίνοντας τις διαρροές αυτή αναμένεται να παρουσιαστεί σύντομα.

Το λανσάρισμα του στην Ευρώπη έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του επόμενου και η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο του Zwickau στη Γερμανία, αλλά και στο εργοστάσιο της FAW – Volkswagen στην Κίνα, όντας το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που θα παράγει η κινέζικη κοινοπραξία.

Το ID.4, όπως και το ID.3, βασίζεται στην MEB πλατφόρμα (αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση, Modularer E-Antriebs Baukasten) του VW Group. Το μήκος του αγγίζει τα 4.592 χλστ., το πλάτος του τα 1.852 χλστ., ενώ το ύψος του τα 1.629 χλστ., με το μεταξόνιο να ανέρχεται σε 2.765 χλστ. Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά της οικογένειας ID, ήτοι συμπαγείς διαστάσεις, άφθονους εσωτερικούς χώρους, διαισθητική λειτουργία και πλήρης συνδεσιμότητα.

H VW ποντάρει πολλά στο ID.4, καθώς θα είναι το πρώτο μοντέλο της οικογένεια ID που θα κυκλοφορήσει στην αγορά των Η.Π.Α., ώστε να αντιταχθεί στο δημοφιλές Tesla Model Y, με το οποίο έχει παρόμοιες διαστάσεις.