Η Jaguar παρουσίασε την MY2021 έκδοση του I-Pace το οποίο αποκτά το νέο σύστημα ψυχαγωγίας Pivi Pro με οθόνη αφής 10″, με το αυτοκίνητο να έχει επιπλέον δύο οθόνες, μια 12,3″ που λειτουργεί ως ψηφιακός πίνακας οργάνων και μια 5″ μέσω της οποίας ελέγχεται το σύστημα κλιματισμού.

Το αυτοκίνητο υποστηρίζει πλέον Apple CarPlay και Android Auto, διαθέτει σύστημα ασύρματης φόρτισης smartphone, κάμερα 360 μοιρών, τον ψηφιακό καθρέπτη ClearSight, με το ηχοσύστημα Meridian να έχει επιπλέον 2 ηχεία, ανεβάζοντας τα σε 16, ενώ υπάρχει και ένα υπογούφερ. Διαθέσιμο είναι το Black Pack, υπάρχουν νέες ζάντες, ενώ από πλευράς χρωμάτων προστέθηκαν τα Caldera Red, το Portofino Blue και Eiger Grey.

Το I-Pace φέρει πλέον έναν φορτιστή 11 kW που φορτίζει την μπαταρία με 53 χλμ αυτονομίας ανά ώρα, με την πλήρη φόρτιση να διαρκεί 8,6 ώρες. Με φορτιστή 7 kW απαιτούνται 12,75 ώρες για πλήρη φόρτιση, αφού αυτός φορτίζει την μπαταρία με ρυθμό 35 χλμ ανά ώρα. Η μπαταρία με φορτιστή 50 kW φορτίζει με ρυθμό 63 χλμ ανά 15 λεπτά, ενώ με φορτιστή 100 kW φορτίζει με ρυθμό 126 χλμ ανά 15 λεπτά.

Το μοντέλο εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 400 ίππων με 696 Nm ροπής, που αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία 90 kWh, η οποία προσφέρει 470 χλμ αυτονομίας στον κύκλο WLTP.

Στις σχετικές ειδήσεις η Jaguar ενδεχομένως να καταργήσει τα XE και XF και στη θέση τους να κυκλοφορήσει ένα hatchback μοντέλο, στη προσπάθεια της να προσελκύσει νέους αγοραστές.

Το μοντέλο που θα τοποθετηθεί απέναντι από τα Audi A3, BMW Σειρά 1 και Mercedes A-Class, θα έχει μήκος περίπου 4,5 μέτρα και ανάμεσα στους κινητήρες του θα συναντάμε ήπιους υβριδικά και plug-in υβριδικά σύνολα.