Η Jaguar παρουσιάζει το I-Pace MY2021, σκέφτεται να αντικαταστήσει τα XE και XF με ένα hatchback μοντέλο

Σχετικά άρθρα

Η Jaguar παρουσίασε την MY2021 έκδοση του I-Pace το οποίο αποκτά το νέο σύστημα ψυχαγωγίας Pivi Pro με οθόνη αφής 10″, με το αυτοκίνητο να έχει επιπλέον δύο οθόνες, μια 12,3″ που λειτουργεί ως ψηφιακός πίνακας οργάνων και μια 5″ μέσω της οποίας ελέγχεται το σύστημα κλιματισμού.

Το αυτοκίνητο υποστηρίζει πλέον Apple CarPlay και Android Auto, διαθέτει σύστημα ασύρματης φόρτισης smartphone, κάμερα 360 μοιρών, τον ψηφιακό καθρέπτη ClearSight, με το ηχοσύστημα Meridian να έχει επιπλέον 2 ηχεία, ανεβάζοντας τα σε 16, ενώ υπάρχει και ένα υπογούφερ. Διαθέσιμο είναι το Black Pack, υπάρχουν νέες ζάντες, ενώ από πλευράς χρωμάτων προστέθηκαν τα Caldera Red, το Portofino Blue και Eiger Grey.

Το I-Pace φέρει πλέον έναν φορτιστή 11 kW που φορτίζει την μπαταρία με 53 χλμ αυτονομίας ανά ώρα, με την πλήρη φόρτιση να διαρκεί 8,6 ώρες. Με φορτιστή 7 kW απαιτούνται 12,75 ώρες για πλήρη φόρτιση, αφού αυτός φορτίζει την μπαταρία με ρυθμό 35 χλμ ανά ώρα. Η μπαταρία με φορτιστή 50 kW φορτίζει με ρυθμό 63 χλμ ανά 15 λεπτά, ενώ με φορτιστή 100 kW φορτίζει με ρυθμό 126 χλμ ανά 15 λεπτά.

Το μοντέλο εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 400 ίππων με 696 Nm ροπής, που αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία 90 kWh, η οποία προσφέρει 470 χλμ αυτονομίας στον κύκλο WLTP.

Στις σχετικές ειδήσεις η Jaguar ενδεχομένως να καταργήσει τα XE και XF και στη θέση τους να κυκλοφορήσει ένα hatchback μοντέλο, στη προσπάθεια της να προσελκύσει νέους αγοραστές.

Το μοντέλο που θα τοποθετηθεί απέναντι από τα Audi A3, BMW Σειρά 1 και Mercedes A-Class, θα έχει μήκος περίπου 4,5 μέτρα και ανάμεσα στους κινητήρες του θα συναντάμε ήπιους υβριδικά και plug-in υβριδικά σύνολα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...

Η Jaguar θα σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων εσωτ. καύσης τον Ιούνιο

Στη μετάβαση της προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η Jaguar πήρε την απόφαση να σταματήσει την παραγωγή των αυτοκινήτων της με κινητήρες εσωτερικής καύσης τον...

Το Jaguar C-X75 απέκτησε έκδοση δρόμου χάρη στον άνθρωπο που το σχεδίασε

Έχουν περάσει σχεδόν 14 χρόνια από τότε που η Jaguar είχε παρουσιάσει το C-X75 Concept στην έκθεση του Παρισιού και παρά τις κινήσεις που...
Autoblog.gr