SCV12, το hypercar της Lamborghini για χρήση μόνο σε πίστα

Σχετικά άρθρα

H αγωνιστική ομάδα της Lamborghini, Squadra Corse, ετοιμάζει να μας δείξει ένα track-only hypercar, το οποίο φαίνεται ότι θα βασίζεται στην Aventador. Αυτό θα είναι κάτι ανάλογο με την Ferrari FXX-K, και το πρώτο shakedown του αγωνιστικού της εταιρίας από την Sant’Agata της Μπολόνιας έγινε τον περασμένο Μάρτιο.

Μετά το πέρας του lockdown, όμως, η ιταλική εταιρία συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης του μοντέλου, και πριν λίγα λεπτά έδωσε στη δημοσιότητα το παραπάνω teaser video, που γυρίστηκε στην πίστα του Paul Ricard, στη Νότια Γαλλία. To αγωνιστικό φέρει το όνομα SCV12 και θα παρουσιαστεί στα τέλη του καλοκαιριού.

Δεν θα πληροί τους κανονισμούς κάποιας κατηγορίας της FIA, γι’αυτό και ο 6,5-λιτρος V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας θα είναι ο δυνατότερος που έχει βγει ποτέ, με την φημολογούμενη απόδοση του να ξεπερνά τα 830 άλογα. Η παραγωγή του αυτοκινήτου θα είναι περιορισμένη και θα γίνεται από την Squadra Corse, ενώ τον σχεδιασμό του ανέλαβε το Centro Stile Lamborghini.

Πέρυσι, o CEO της Lamborghini, Stefano Domenicali, είχε δηλώσει ότι η ιταλική εταιρία αξιολογεί την είσοδο της στην κατηγορία hypercar του Le Mans για το 2021. Για να πάρει έγκριση τύπου ένα αγωνιστικό, θα πρέπει να έχει βγει στην παραγωγή ένα αντίστοιχο για τον δρόμο σε τουλάχιστον 20 μονάδες μέσα σε μια διετία.

Το νέο hypercar θα μπορεί να κινηθεί μόνο μέσα σε πίστες και είναι η δεύτερη δημιουργία της Lamborghini Squadra Corse, μετά την SC18 Alston που είχε παρουσιαστεί τον Νοέμβριο του 2018.

Το hypercar θα διαθέτει ένα καινοτόμο μπλοκέ διαφορικό που επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίζει δυναμικά την προφόρτιση του, προκειμένου να βελτιστοποιεί την οδηγική ικανότητα ανάλογα με την πίστα και τις συνθήκες της άσφαλτου.

Εμφανισιακά διαθέτει εισαγωγή αέρα στην οροφή, καπό με διπλές εισαγωγές αέρα, ενώ στο πίσω μέρος διακρίνεται μια μεγάλη αεροτομή και ένας τεράστιος διαχύτης. Η παραγωγή του θα περιοριστεί σε μερικές μονάδες και θα χρησιμοποιεί το carbon monocoque σασί της Aventador.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lamborghini Huracan STJ: The Last Dance

Η Lamborghini παρουσίασε σήμερα την Huracan STJ, με την ειδική αυτή έκδοση να βάζει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το μοντέλο, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2014,...

13χρονος κατέστρεψε μια Lamborghini Huracan

Το βράδυ της Δευτέρας 25 Μαρτίου, μια Lamborghini Huracan Evo κατέληξε σε ένα χαντάκι στο Βανκούβερ και σύμφωνα με την αστυνομία ο οδηγός ήταν...

Ο διάδοχος της Lamborghini Huracan θα ονομαστεί Temerario

Η Lamborghini προχώρησε στη κατοχύρωση του ονόματος Temerario, με το όνομα να αναμένεται να χρησιμοποιείται στο διάδοχο μοντέλο της Huracan. Το νέο ιταλικό supercar...

Αυτό είναι το νέο λογότυπο της Lamborghini

Μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες από την τελευταία ανανέωση η Lamborghini παρουσίασε σήμερα τη νέα εμφάνιση του ιστορικό της λογοτύπου. Η ανανέωση είναι σύμφωνη...