Η Opel παρουσίασε σήμερα τη νέα γενιά του Mokka που σε σχέση με τη προηγούμενε γενιά είναι μικρότερο και ελαφρύτερο. Βασίζεται στην CMP πλατφόρμα της PSA και ζυγίζει 120 κιλά λιγότερο από το Mokka X. Το μήκος του έχει μειωθεί κατά 12,5 εκατοστά στα 4,15 μέτρα, με το μεταξόνιο να αυξάνεται κατά 2 χιλιοστά.

1

Ο χώρος αποσκευών του ανέρχεται στα 350 λίτρα, 6 λίτρα λιγότερα από το Mokka X. Η στρεπτική ακαμψία έχει βελτιωθεί, με την ηλεκτρική έκδοση Mokka-e να προσφέρει έως και 30% περισσότερη στρεπτική ακαμψία.

Το νέο Mokka θα προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, αλλά και ως αμιγώς ηλεκτρικό, με τον ηλεκτροκινητήρα του να αποδίδει 136 άλογα με 260 Nm ροπής. Υπάρχει μια μπαταρία 50 kWh που χαρίζει αυτονομία 322 χλμ ανά φόρτιση στη λειτουργία Normal, ενώ στην Eco αυτή αυξάνεται, χωρίς την Opel να αναφέρει το πόσο. Με ταχυφορτιστή 100 kW η μπαταρία φορτίζει έως το 80% μέσα σε 30 λεπτά, με την τελική ταχύτητα του ηλεκτρικού Mokka να περιορίζεται στα 150 χλμ/ώρα.

2

Σχεδιαστικά το μοντέλο υιοθετεί μια εντελώς νέα εμφάνιση, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό και δεν θυμίζει σε τίποτα το προηγούμενο μοντέλο. Υπάρχουν LED φώτα ημέρα, μικρή γρίλια, ζάντες 18″ και στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 12″, οθόνη αφής 10″, κάμερα 180 μοιρών, ενεργό cruise control με stop and go λειτουργία, συμβατότητα Apple CarPlay και Android Auto, ασύρματη φόρτιση smartphone και άλλα.

3

Οι πωλήσεις του νέου Mokka θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη από τα τέλη του καλοκαιριού, με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται από τις αρχές του 2021.