Το Μπαχρέιν δίνει το δάνειο που έψαχνε η McLaren

Σχετικά άρθρα

Το McLaren Group φέρεται να εξασφάλισε το δάνειο που αναζητούσε, από την Εθνική Τράπεζα του Μπαχρέιν, με τα χρήματα να αξιοποιούνται προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η βρετανική εταιρία.

Το 44% της Εθνικής Τράπεζας του Μπαχρέιν (NBB) ανήκει στην Mumtalakat Holding Company του κρατικού ταμείου πλούτου του Μπαχρέιν που κατέχει το 56% τόσο του McLaren Group, όσο και της McLaren Racing. Η McLaren θα λάβει δάνειο ύψους 150 εκατ. λίρων (164 εκατ. ευρώ).

Το McLaren Group θα συνεχίσει τη νομική δράση που έχει ξεκινήσει και ζητά από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου να αποφασίσει εάν μπορεί να αξιοποιήσει ως εγγύηση την έδρα της στο Woking και τα ιστορικά της αυτοκίνητα, προκειμένου να μπορεί να συγκεντρώσει επιπλέον χρηματοοικονομικά κεφάλαια στη περίπτωση που χρειαστεί.

Ο βρετανικός όμιλος έχει έρθει αντιμέτωπος με έλλειψη μετρητών εξαιτίας της πανδημίας, η οποία όχι μόνο μείωσε τα έσοδα της από την Formula 1, αλλά μείωσε σημαντικά και τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση 1.200 υπαλλήλων του.

ΠηγήBBC.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...