H McLaren προχωρά σε 1.200 απολύσεις

Σχετικά άρθρα

Ο όμιλος McLaren, που περιλαμβάνει την αυτοκινητοβιομηχανία (McLaren Automotive), το αγωνιστικό τμήμα (McLaren Racing), και το τμήμα εφαρμοσμένης τεχνολογίας (McLaren Applied Technologies), ανακοίνωσε σήμερα ότι η κρίση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει επηρεάσει πολύ σοβαρά τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, γι’αυτό και έκανε γνωστό ότι προχωρά σε 1.200 απολύσεις.

Μέχρι σήμερα η βρετανική εταιρία απασχολούσε περίπου 3.700 άτομα, εκ των οποίων τα περίπου 850 εργάζονται για την ομάδα της F1, με τις απολύσεις να αφορούν όλα τα τμήματα τις McLaren, συμπεριλαμβανομένου και του αγωνιστικού.

Ο Paul Walsh, εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου McLaren, δήλωσε:

Λυπούμαστε βαθιά για τον αντίκτυπο που θα έχει αυτή η αναδιάρθρωση σε όλους τους ανθρώπους μας, αλλά ειδικά σε εκείνους των οποίων οι θέσεις εργασίας ενδέχεται να επηρεαστούν. Είναι μια πορεία δράσης που έχουμε εργαστεί σκληρά για να αποφύγουμε, έχοντας ήδη λάβει δραματικά μέτρα εξοικονόμησης κόστους σε όλους τους τομείς της επιχείρησης. Αλλά τώρα δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να μειώσουμε το μέγεθος του εργατικού δυναμικού μας. Είναι αναμφίβολα μια δύσκολη στιγμή για την εταιρεία μας, και ιδιαίτερα για τους ανθρώπους μας, αλλά σκοπεύουμε να αναδυθούμε ως μια αποτελεσματική, βιώσιμη επιχείρηση με σαφή πορεία για την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Συνεχίζοντας, ο Walsh αναφέρθηκε για το budget cap των 145 εκατομμυρίων δολαρίων που θα ισχύσει στην Formula 1, προσθέτοντας:

Η McLaren Racing υπήρξε υποστηρικτής της εισαγωγής του νέου ανώτατου ορίου προϋπολογισμού της Formula 1 από το 2021, που θα δημιουργήσει μια βιώσιμη οικονομική βάση για τις ομάδες και θα οδηγήσει σε ένα πιο ανταγωνιστικό άθλημα. Ενώ αυτό θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο σχήμα και το μέγεθος της ομάδας μας στην F1, τώρα θα αρχίσουμε να παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα για να είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε με το ανώτατο όριο από το 2021 και μετά, προκειμένου να κυνηγήσουμε πάλι για νίκες και πρωταθλήματα στο μέλλον.

Διάβασε ακόμα

Η McLaren δε μπορεί να βάλει ως εγγύηση τα ιστορικά της αυτοκίνητα, λόγω Ron Dennis

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...