Η Dodge παρουσίασε τα Durango Hellcat, Challenger Super Stock και Charger Hellcat Redeye

Σχετικά άρθρα

Η Dodge παρουσίασε σήμερα την Hellcat έκδοση του Durango. Κάτω από το καπό της κρύβει τον V8 6,2-λίτρων κομπρεσοράτο Hellcat κινητήρα απόδοσης 710 ίππων με 875 Nm ροπής. Τα 0-96 χλμ/ώρα τα κάνει σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 290 χλμ/ώρα. Το 400άρι το κάνει σε 11,5 δευτερόλεπτα, ενώ έχει ικανότητα ρυμούλκησης 3.946 κιλών.

Στιλιστικά ξεχωρίζει από το νέο bodykit, αποτελούμενο από νέους προφυλακτήρες, πλαϊνές ποδιές, διαχύτη και αεροτομή. Επίσης υπάρχουν διακοσμητικές λωρίδες κατά μήκος του σώματος και διπλές απολήξεις εξατμίσεων.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να στέλνεται σε όλους τους τροχούς. Η ανάρτηση έχει βελτιωθεί, με τα φρένα να είναι της Brembo και τους μπροστά δίσκους να είναι διαμέτρου 40 εκατοστών, ενώ οι πίσω είναι διαμέτρου 35 εκατοστών.

https://youtu.be/kGvFtCiUt3Q

Οι μπροστά δαγκάνες είναι εξαπίστονες και οι πίσω διπίστονες και ακινητοποιούν το αυτοκίνητο από τα 96 χλμ/ώρα σε 35 μέτρα.

Η Dodge αναβάθμισε και την υπόλοιπη γκάμα των εκδόσεων του Durango με νέα διακοσμητικά, νέες ζάντες, μεγαλύτερα φρένα, νέα ανάρτηση, νέο μπλοκέ διαφορικό, νέα χρώματα και νέους προφυλακτήρες.

Επίσης υπάρχουν μικρές αλλαγές στα LED φωτιστικά σώματα και στο εσωτερικό συναντάμε νέα οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό 8,4″ ή 10,1″, νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Uconnect 5, νέα διακοσμητικά, ενώ υπάρχουν και περισσότερα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού.

Το Dodge Challenger SRT Super Stock βασίζεται στο Hellcat Redeye, αλλά αποδίδει 807 άλογα, έχοντας ελαφριές ζάντες 18″, Nitto drag radials ελαστικά και αναβαθμισμένα φρένα της Brembo με τετραπίστονες δαγκάνες και δίσκους 36 εκατοστών μπροστά.

Το 400άρι το κάνει σε 10,5 δευτερόλεπτα με ταχύτητα εξόδου τα 210,8 χλμ/ώρα.

https://youtu.be/_T5A6aNmu3g

Τα 0-96 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,25 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 270 χλμ/ώρα.

Τέλος το Dodge Charger SRT Hellcat Redeye φορά τον V8 6,2-λίτρων κομπρεσοράτο κινητήρα απόδοσης 797 ίππων με 959 Nm ροπής. Το 400άρι το κάνει σε 10,6 δευτερόλεπτα με ταχύτητα εξόδου τα 207,6 χλμ/ώρα.

https://www.youtube.com/watch?v=sx5ejPC22Bw

Τα 0-96 χλμ/ώρα έρχονται σε 3,4 δευτερόλεπτα, έχει τελική ταχύτητα 326 χλμ/ώρα και φορά ζάντες 20″ με ελαστικά διαστάσεων 305/35. Ο κινητήρας συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με αναβαθμισμένο μετατροπέα ροπής για να μπορεί να χειριστεί την επιπλέον δύναμη.

Το μοντέλο διαθέτει νέο φαρδύ bodykit, βελτιωμένους άξονες, με τα φρένα της Brembo να διαθέτουν δίσκους διαμέτρου σχεδόν 40 εκατοστών στον μπροστινό άξονα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση 284.982 Dodge Charger και Chrysler 300

Η Stellantis ανακαλεί 284.982 Dodge Charger και Chrysler 300 για πρόβλημα παρόμοιο με τους ελαττωματικούς αερόσακους της Takata. Αιτία της ανάκλησης είναι το γεγονός πως...

Επίσημο: Νέο Dodge Charger

Η Dodge παρουσιάσει τη νέα, τρίτη γενιά του Charger, με το μοντέλο να προσφέρεται τόσο ως δίπορτο, όσο και ως τετράπορτο, κάτι που επέτρεψε...

Διέρρευσε το νέο Dodge Charger

Αργότερα σήμερα η Dodge θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του Charger αλλά ήδη διάρρευσαν φωτογραφίες του. Το μοντέλο βασίζεται στην STLA Large πλατφόρμα και...

Στις 5 Μαρτίου τα αποκαλυπτήρια του νέου Dodge Charger Daytona

Λίγες εβδομάδες μετά τη δημοσίευση μερικών φωτογραφιών της νέας νέας γενιάς του Charger στα κοινωνικά της δίκτυα, εκπρόσωπος της Dodge αποκάλυψε σήμερα ότι η...