GP Αυστρίας 2020: Τη νίκη ο Bottas σε έναν επεισοδιακό αγώνα

Σχετικά άρθρα

H Formula 1 επέστρεψε μετά από 217 ημέρες, το μεγαλύτερο διάστημα στην 70χρονη ιστορία της και φαίνεται πως άξιζε η αναμονή . Σε έναν αγώνα που μέχρι τα 2/3 του έδειχνε ότι θα ήταν μια απολαυστική “βόλτα στο πάρκο” για τα δύο μονοθέσια της Mercedes, οι τελευταίοι 20 γύροι τον μετέτρεψαν σε άκρως επεισοδιακό.

Όχι για την πρώτη θέση, καθώς από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο γύρο ο Valtteri Bottas ήταν κυρίαρχος στο Red Bull Ring, αλλά πίσω του γίνονταν συνεχείς ανατροπές μέχρι τον τελευταίο γύρο. Το αποτέλεσμα ήταν στη δεύτερη θέση να τερματίσει ο Charles Leclerc, ενώ στο τελευταίο σκαλί του podium ανέβηκε ο Lando Norris, το πρώτο στην καριέρα του, ενώ ήταν το πρώτο της McLaren στον πρώτο αγώνα της σεζόν από το 2014.

Η επαφή Hamilton – Albon

Ο Lewis Hamilton τερμάτισε τον αγώνα στη δεύτερη θέση, αλλά υποβιβάστηκε στην τέταρτη, εξαιτίας της ποινής των 5 δευτ. που πήρε, μετά από την επαφή του με τον Alex Albon, όταν ο τελευταίος τον είχε προσπεράσει στην 5η στροφή της πίστας. Ο Charles Leclerc κληρονόμησε τη δεύτερη θέση ως αποτέλεσμα της επίθεσης του στους τελευταίους γύρους με τη Ferrari του, με τον Lando Norris να γράφει τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στον 71ο -και τελευταίο- γύρο, κάτι που τον έβαλε στο “παράθυρο” των 5 δευτ. από τον Hamilton, και του έδωσε τον ένα επιπλέον βαθμό.

O νεαρός Βρετανός προσπέρασε την Racing Point του Sergio Perez στους τελευταίους γύρους, με τον Hamilton να παίρνει την τέταρτη θέση, μπροστά από τη δεύτερη McLaren του Carlos Sainz και του Perez. Ο τελευταίος πήρε ποινή πέντε δευτερολέπτων στο τέλος του αγώνα και έχασε την πέμπτη θέση από τον Sainz, καθώς τιμωρήθηκε για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας στο pit lane.

Τα highlights

Στην έβδομη θέση τερμάτισε η AlphaTauri του Pierre Gasly, μπροστά από τον Esteban Ocon στην όγδοη θέση, που επέστρεψε στην F1 μετά από 20 μήνες απουσίας. Ο Antonio Giovinazzi πήρε τους βαθμούς της ένατης θέσης με την Alfa Romeo του, ενώ τη δεκάδα έκλεισε 0 Sebastian Vettel, ο οποίος είχε μια επαφή με τον Sainz με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της Ferrari του και να πέσει στην τελευταία θέση. Οι εγκαταλείψεις, όμως, τον έφεραν στους βαθμούς, μόλις μια θέση μπροστά από τον Nicholas Latifi, o οποίος ήταν και ο τελευταίος οδηγός που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού.

Η επαφή Vettel – Sainz

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από τα τρία αυτοκίνητα ασφαλείας και τις πολλές εγκαταλείψεις, οι οποίες προήλθαν είτε από προβλήματα αξιοπιστίας, είτε από εξόδους, είτε από λάθη των ομάδων (βλέπε Alfa Romeo – Kimi Raikkonen).

Η εγκατάλειψη του Verstappen

Ο εντός έδρας αγώνας της Red Bull αποδείχθηκε εφιαλτικός αγώνας για τον Max Verstappen, καθώς μόλις στον 11ο γύρο το μονοθέσιο του Ολλανδού εμφάνισε απώλεια ισχύος, εξαιτίας ενός ηλεκτρικού προβλήματος. Αυτό του κόστισε την ευκαιρία να κατακτήσει την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο Red Bull Ring, με τον Albon να εμφανίζει παρόμοιο πρόβλημα μόλις δύο γύρους από το τέλος και μετά την επαφή του με τον Hamilton.

Οδηγός του αγώνα

O Alex Albon ψηφίστηκε ως ο οδηγός του αγώνα αφού πήρε το 15% των ψήφων του κοινού, για να τον ακολουθήσει ο Lando Norris με 13,9%, ο Valtteri Bottas με 12,7%, ο Sergio Perez με 12,2% και ο Charles Leclerc με 11,6%.

Ταχύτερος γύρος

Ο Lando Norris ήταν ο πιλότος που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο με 1:07.475, παίρνοντας τον έναν επιπλέον βαθμό. Ακολούθησαν οι Valtteri Bottas με 1:07.657, Lewis Hamilton με 1:07.712, Charles Leclerc με 1:07.901 και Carlos Sainz με 1:07.974.

Οι δηλώσεις των οδηγών

Επόμενο Grand Prix

Το επόμενο Grand Prix θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, στις 10-12 Ιουλίου ξανά στην Αυστρία.

Αποτελέσματα

Θέση Οδηγός Ομάδα Χρόνος
1 Valtteri Bottas Mercedes 1:30:55,739
2 Charles Leclerc Ferrari +2,700 δευτ.
3 Lando Norris Mclaren Renault +5,491 δευτ.
4 Lewis Hamilton Mercedes +5,689 δευτ.
5 Carlos Sainz Mclaren Renault +8,903 δευτ.
6 Sergio Perez Racing Point BWT Mercedes +15,092 δευτ.
7 Pierre Gasly Alphatauri Honda +16,682 δευτ.
8 Esteban Ocon Renault +17,456 δευτ.
9 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo Racing Ferrari +21,146 δευτ.
10 Sebastian Vettel Ferrari +24,545 δευτ.
11 Nicholas Latifi Williams Mercedes +31,650 δευτ.
12 Daniil Kvyat Alphatauri Honda Εγκατέλειψε
13 Alexander Albon Red Bull Racing Honda Εγκατέλειψε
Kimi Raikkonen Alfa Romeo Racing Ferrari Εγκατέλειψε
George Russell Williams Mercedes Εγκατέλειψε
Romain Grosjean Haas Ferrari Εγκατέλειψε
Kevin Magnussen Haas Ferrari Εγκατέλειψε
Lance Stroll Racing Point BWT Mercedes Εγκατέλειψε
Daniel Ricciardo Renault Εγκατέλειψε
Max Verstappen Red Bull Racing Honda Εγκατέλειψε

Βαθμολογία Οδηγών

Θέση Οδηγός Ομάδα Βαθμοί
1 Valtteri Bottas Mercedes 25
2 Charles Leclerc Ferrari 18
3 Lando Norris Mclaren Renault 16
4 Lewis Hamilton Mercedes 12
5 Carlos Sainz Mclaren Renault 10
6 Sergio Perez Racing Point BWT Mercedes 8
7 Pierre Gasly Alphatauri Honda 6
8 Esteban Ocon Renault 4
9 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo Racing Ferrari 2
10 Sebastian Vettel Ferrari 1
11 Nicholas Latifi Williams Mercedes 0
12 Daniil Kvyat Alphatauri Honda 0
13 Alexander Albon Red Bull Racing Honda 0
Kimi Raikkonen Alfa Romeo Racing Ferrari 0
George Russell Williams Mercedes 0
Romain Grosjean Haas Ferrari 0
Kevin Magnussen Haas Ferrari 0
Lance Stroll Racing Point BWT Mercedes 0
Daniel Ricciardo Renault 0
Max Verstappen Red Bull Racing Honda 0

Βαθμολογία κατασκευαστών

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1 Mercedes 37
2 Mclaren Renault 26
3 Ferrari 19
4 Racing Point BWT Mercedes 8
5 Alphatauri Honda 6
6 Renault 4
7 Alfa Romeo Racing Ferrari 2
8 Williams Mercedes 0
9 Red Bull Racing Honda 0
10 Haas Ferrari 0

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr