Νέο ιστορικό υψηλό για τη μετοχή της Tesla. Ξεπέρασε τα 1.432 δολάρια

Σχετικά άρθρα

Η τιμή της μετοχής της Tesla αυξήθηκε σήμερα περισσότερο από 15%, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό, καθώς ο αναλυτής Ryan Brinkman της JP Morgan αναθεώρησε ανοδικά κατά 7,3% την τιμή-στόχο της μετοχής στα 295 δολάρια, παραμένοντας κατά 78% χαμηλότερα από τις τρέχουσες τιμές.

Έτσι η μετοχή της Tesla έκλεισε στα 1.371,58 δολάρια (+13,48%), αλλά μετασυνεδριακά η τιμή της αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, φτάνοντας έως και τα 1.432,94 δολάρια. Η κεφαλαιοποίηση της Tesla αγγίζει πλέον τα 254,25 δισ. δολάρια και είναι με διαφορά η αυτοκινητοβιομηχανία με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση, με την Toyota να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με χρηματιστηριακή αξία 208,42 δισ. δολάρια (22,38 τρισ. γιεν).

Η αύξηση της τιμής στόχου της μετοχής οφείλεται στο γεγονός ότι η Tesla ανακοίνωσε τη προηγούμενη Πέμπτη πως το δεύτερο τρίμηνο του έτους παρέδωσε 90.650 οχήματα, πολλά περισσότερα από τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 72.000 οχήματα.

O αναλυτής της JP Morgan σημείωσε ότι τα δεδομένα των παραδόσεων ήταν εκείνα που έκαναν τον ισχυρό άνδρα της Tesla, Elon Musk να υπονοήσει ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου που θα ανακοινωθούν στις 22 Ιουλίου μπορεί να αποτελέσουν μεγάλη έκπληξη.

Ωστόσο προειδοποίησε τους επενδυτές, ότι ενδεχόμενα θετικά αποτελέσματα μπορεί να οφείλονται από έκτακτα στοιχεία που θα προσμετρηθούν σε αυτά, όπως οι εκπτώσεις από τους μηδενικούς φόρους λόγω ρύπων από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...