Όπως είχε προβλεφθεί από χθες, η έντονη βροχόπτωση στην πίστα και τα περίχωρα της, ανάγκασε τον Michael Massi να ακυρώσει τα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά του δεύτερου αγώνα της σεζόν.

Οι κατατακτήριες είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις 16:00 ώρα Ελλάδας, αλλά αν οι συνθήκες δεν το επιτρέψουν τότε αυτές θα γίνουν αύριο το πρωί, λίγες ώρες πριν το αγώνα. Σύμφωνα με τον Ross Brawn, αν και αυτό το σενάριο δεν είναι εφικτό, θα μετρήσουν οι χρόνοι του FP2, αλλά κάτι τέτοιο συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, καθώς η πρόβλεψη για αύριο είναι απλή συννεφιά.

Να θυμίσω, ότι εξαιτίας ενός άρθρου στο καταστατικό της Formula 1, δεν μπορεί να διεξαχθεί δεύτερος αγώνας με το ίδιο όνομα μέσα στην ίδια χρονιά. Έτσι, ενώ όλοι παρέμειναν στο Σπίλμπεργκ για μια εβδομάδα, αυτή τη φορά δεν θα έχουμε Grand Prix Αυστρίας αλλά Grand Prix Στυρίας -όπως είναι το όνομα της ευρύτερης περιοχής.

Το ίδιο συνέβαινε και παλιότερα, όπου είχαμε στο καλεντάρι της F1 το Ευρωπαϊκό GP, το οποίο πραγματοποιείτο σε πίστες όπως η Ίμολα, η Βαλένθια και το Χοκενχάιμ, στις χώρες των οποίων υπήρχε ήδη ένας αγώνας. Αυτό θα συμβεί και σε όποιες άλλες χώρες θα διεξαχθούν δύο GP φέτος (βλέπε Αγγλία με το Silverstone, και Ιταλία με Monza και Mugello).