Το Σεπτέμβριο του 2017 η BMW είχε παρουσιάσει στην έκθεση της Φρανκφούρτης το νέο της -τότε- αγωνιστικό, την M8 GTE, πολλούς μήνες (εννιά για την ακρίβεια) πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια της “πολιτικής” έκδοσης της Σειράς 8 Coupe.

Κάτι αντίστοιχο κάνει ξανά η γερμανική εταιρία, καθώς σήμερα έδωσε μια φωτογραφία της νέας M4 GT3, χωρίς ακόμα να έχει παρουσιαστεί η έκδοση δρόμου της νέας M4. Το νέο αγωνιστικό της BMW θα αντικαταστήσει την M6 GT3 από το 2022 και η ολοκλήρωση της παραγωγής του πρώτου αυτοκινήτου έγινε το πρωί του περασμένου Σαββάτου στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Dingolfing της Γερμανίας.

1

Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, η εταιρία θα βρεθεί στη πίστα Miramas της Γαλλίας για τις απαραίτητες δοκιμές εξέλιξης, με τον Augusto Farfus στο τιμόνι. Το αγωνιστικό αυτοκίνητο και το αυτοκίνητο παραγωγής αναπτύχθηκαν παράλληλα, και τα δύο βρίσκονται τώρα στη μέση μιας εντατικής περιόδου δοκιμών στην πίστα. Οι εκδόσεις παραγωγής της νέας M4 και της νέας M3 θα παρουσιαστούν τον Σεπτέμβριο.

Η M4 GT3 θα κάνει τους πρώτους της αγώνες, για σκοπούς δοκιμών σε ανταγωνιστικές συνθήκες, το 2021, ενώ από το 2022 θα τρέχει στα διάφορα GT πρωταθλήματα ανά τον κόσμο.