Πριν από 8 χρόνια, το 2012, ο τότε 27-χρονος Vorayuth Yoovidhya, κληρονόμος της αυτοκρατορίας της Red Bull και γιος του αντιπροσώπου της Ferrari της Ταϊλάνδης, συνελήφθη στην Μπανγκόκ, αφού χτύπησε, παρέσυρε, σκότωσε και έσερνε έναν αστυνομικό με την Ferrari FF του.

Μετά από πολλές αναβολές της δίκης και την άρνηση του Yoovidhya να καταθέσει, οι αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν πως απέσυραν όλες τις εναντίον του κατηγορίες, αφού έκριναν πως ο Yoovidhya δεν ήταν υπαίτιος για το δυστύχημα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως η απόσυρση όλων των κατηγοριών έγινε σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία και δεν συνεπάγεται ευνοιοκρατία. Συμπλήρωσε πως η αστυνομία γνωστοποίησε στους εισαγγελείς τα αποδεικτικά στοιχεία που είχε συλλέξει και τα αποτελέσματα της έρευνάς της, και πως οι εισαγγελείς αποφάσισαν να αποσύρουν τις κατηγορίες, απόφαση με την οποία συμφώνησε η αστυνομία. Έτσι ακυρώθηκαν και όλα τα εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί για τον Yoovidhya.

Το θέμα έχει προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης της Ταϊλάνδης, αφού είναι γνωστό πως οι πλούσιοι λαμβάνουν προνομιακή μεταχείριση από το σύστημα δικαιοσύνης.

1

Να θυμίσω πως ο Yoovidhya, παρέσυρε με την FF του, την μηχανή του αστυνομικού Sgt. Maj. Wichean Klunprasert και τον έσυρε κάτω από αυτή για περίπου 100 μέρα. Ο ίδιος, στη συνέχεια δεν σταμάτησε να βοηθήσει τον αστυνομικό και κρύφτηκε στο σπίτι των γονιών του. Οι αρχές αρχικά κατηγόρησαν τον Yoovidhya πως κινούνταν με ταχύτητες έως 180 χλμ/ώρα στους δρόμους της πόλης, όταν παρέσυρε τον άτυχο αστυνομικό.

Ένας άλλος αστυνομικός προσπάθησε να ρίξει το φταίξιμο σε έναν άλλον (ναι δωροδοκήθηκε από τον Yoovidhya), αλλά η αστυνομία θεώρησε τότε υπεύθυνο τον Yoovidhya, αφού βρήκε την τρακαρισμένη Ferrari FF. O αστυνομικός που προσπάθησε να καλύψει τον δισεκατομμυριούχο τέθηκε εκτός υπηρεσίας.

Ο Vorayuth είναι εγγονός του Chaleo Yoovidhya, του δημιουργού του Kratin Daeng, ή “Red Bull”. Ο Chaleo απεβίωσε το 2012 σε ηλικία 88 ετών, όντας ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος της Ταϊλάνδης, με εκτιμώμενη περιουσία 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Σήμερα η περιουσία της οικογένειας Yoovidhya ανέρχεται σε 20,2 δισ. δολάρια και είναι η δεύτερη πλουσιότερη οικογένεια της Ταϊλάνδης.

Ο αδερφός του αστυνομικού δήλωσε πως η οικογένεια του Yoovidhya έδωσε 3 εκατ. μπατ (€81.570) στην οικογένεια του θύματος ως αποζημίωση, με αντάλλαγμα να σταματήσουν την αστική αγωγή κατά του Vorayuth Yoovidhya. Η οικογένεια συμφώνησε να πάρει τα χρήματα.