Την προηγούμενη εβδομάδα οι αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν πως απέσυραν όλες τις κατηγορίες εναντίον του Vorayuth Yoovidhya, αφού έκριναν πως ο Yoovidhya δεν ήταν υπαίτιος για το δυστύχημα που σημειώθηκε το 2012, όταν ο Yoovidhya χτύπησε, παρέσυρε, σκότωσε και έσερνε έναν αστυνομικό με την Ferrari FF του.

Με την απόφαση να προκαλεί την οργή των Ταϊλανδέζων, μιας και οι πλούσιοι λαμβάνουν προνομιακή μεταχείριση από το σύστημα δικαιοσύνης, η αστυνομία της χώρας ανακοίνωσε σήμερα πως θα εξετάσει γιατί αποσύρθηκαν οι ποινικές κατηγορίες εναντίον του κληρονόμου της Red Bull.

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία ανέφερε:

Συγκροτήθηκε μια επιτροπή για να εξακριβώσει τα γεγονότα με διαφάνεια και δικαιοσύνη, σε ότι αφορά τις ενέργειες της αστυνομίας και να διασφαλίσει πως οι υπεύθυνοι ενήργησαν σύμφωνα με τον νόμο και τους κανονισμούς.

Η επιτροπή θα υποβάλει το πόρισμα της έρευνας σε 15 ημέρες, ενώ και το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ταϊλάνδης δήλωσε ότι θα διερευνήσει επίσης την απόφαση απόσυρσης των κατηγοριών.

Το γραφείο του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης, Prayuth Chan-ocha, δήλωσε την Κυριακή, πως η είδηση της απόσυρσης των κατηγοριών, τον έφερε “σε άβολη θέση και ποτέ δεν έδωσε προσωπικές εύνοιες”.

Ο Vorayuth είναι εγγονός του Chaleo Yoovidhya, του δημιουργού του Kratin Daeng, ή “Red Bull”. Ο Chaleo απεβίωσε το 2012 σε ηλικία 88 ετών, όντας ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος της Ταϊλάνδης, με εκτιμώμενη περιουσία 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Σήμερα η περιουσία της οικογένειας Yoovidhya ανέρχεται σε 20,2 δισ. δολάρια και είναι η δεύτερη πλουσιότερη οικογένεια της Ταϊλάνδης.