Έρευνα: 1 στα 3 νέα αυτοκίνητα που θα πωλούνται το 2030 θα είναι ηλεκτρικό

Σχετικά άρθρα

Μια πρόσφατη έρευνα της Deloitte έδειξε πως έως το 2030 1 στα 3 νέα αυτοκίνητα που θα πωλούνται θα είναι ηλεκτρικό. Σύμφωνα με την έρευνα, το 2030 θα πουληθούν 31,1 εκατ. αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με τις πωλήσεις των αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου να μειώνονται χρόνο με τον χρόνο.

Παρόλο που οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων δεν αναμένεται να επανέλθουν στα προ-κορωνοϊού επίπεδα μέχρι το 2024, οι πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων αναμένεται φέτος να σημειώσουν νέο ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 2,5 εκατ. οχήματα.

Με την έρευνα να εκτιμά πως ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης των πωλήσεων τους θα είναι 29%, το 2025 αναμένεται να πουληθούν 11,2 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ το 2030 το νούμερο αυτό θα ανέβει στα 31,1.

Αιτία της αύξησης των πωλήσεων των ηλεκτρικών μοντέλων είναι η αύξηση της γκάμα τους αλλά η μείωση της τιμής τους, σε συνδυασμό με τα διάφορα κρατικά κίνητρα. Ωστόσο ανασταλτικοί παράγοντες παραμένουν σήμερα η αυτονομία τους και η έλλειψη υποδομών φόρτισης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Αυτό είναι το Kia EV5 GT

Κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες φωτογραφίες της γρήγορης, GT έκδοσης του Kia EV5, με το αυτοκίνητο να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον μπροστά να παράγει...