Elon Musk: Το Cybertruck δημιουργήθηκε χωρίς καμία έρευνα αγοράς

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Νοέμβριο η Tesla “έριξε” το internet όταν παρουσίασε στον κόσμο το Cybertruck. Το pickup της αμερικάνικης εταιρίας είναι τουλάχιστον περίεργο, και πολύ δύσκολα θα βρεις κάποιον να μιλάει θετικά για την εμφάνιση του.

Παρόλα αυτά, η Tesla έχει λάβει μέχρι σήμερα περίπου 800.000 κρατήσεις για το Cybertruck, και αν ένας Αμερικάνος κάνει σήμερα μια κράτηση θα παραλάβει το ηλεκτρικό του pickup το 2025 με 2026. Και αυτό, παρότι οι ειδικοί αναφέρουν ότι περίπου το 50% των κρατήσεων δεν θα μετατραπούν σε παραγγελίες, καθώς ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει μια κράτηση, αρκεί να δώσει μια -επιστρεφόμενη- προκαταβολή 100 δολαρίων.

Φαντάζεσαι λοιπόν, ότι η Tesla είχε διενεργήσει μια πολύ αναλυτική έρευνα αγοράς, βρίσκοντας ένα κενό σε αυτή ώστε να παρουσιάσει το Cybertruck. Ο Elon Musk, όμως, έρχεται να δηλώσει ακριβώς το αντίθετο, λέγοντας σε πρόσφατη συνέντευξη του:

Έρευνα αγοράς; Απλά φτιάξαμε ένα αυτοκίνητο που νομίζαμε ότι ήταν φοβερό και φαίνεται περίεργο. Ήθελα απλώς να φτιάξω ένα φουτουριστικό τανκ μάχης, κάτι που μοιάζει ότι θα μπορούσε να έχει βγει από το Blade Runner ή Aliens ή κάτι τέτοιο, αλλά να είναι επίσης εξαιρετικά λειτουργικό.

Ο Musk δεν ανησυχεί ότι το Cybetruck δεν θα πουλήσει, αλλά η Tesla έχει ένα εφεδρικό πλάνο, και αν το Cybetruck είχε αποδειχθεί αποτυχία, η Tesla θα έβγαζε στην αγορά ένα πιο συμβατικό ηλεκτρικό pickup, με τον Musk να συμπληρώνει:

Δεν ανησυχούσα πολύ γι ‘αυτό, γιατί αν αποδειχθεί ότι κανείς δεν θέλει να αγοράσει ένα παράξενο pickup, θα φτιάξουμε ένα κανονικό pickup, χωρίς πρόβλημα. Υπάρχουν πολλά κανονικά pickup εκεί έξω που μοιάζουν σχεδόν τo ίδιο, δύσκολα μπορείς να βρεις διαφορές μεταξύ τους. Και σίγουρα, θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα τέτοιο pickup, αυτό είναι εύκολο. Αυτή είναι λοιπόν η εναλλακτική στρατηγική μας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...