Τον Οκτώβριο του 2019 η Mazda παρουσίασε την αγωνιστική έκδοση του νέου Mazda3, με την οποία οι αγωνιζόμενοι μπορούσαν να συμμετάσχουν και στα 36 TCR πρωταθλήματα που διοργανώνονται παγκοσμίως.

Το όλο project “έτρεχε” από την Mazda Αμερικής, όπου και θα γινόταν η εξέλιξη του αγωνιστικού. Δυστυχώς, όμως, τα πλάνα της ιαπωνικής εταιρίας άλλαξαν εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, με την Emily Taylor, διευθύντρια της Mazda Αμερικής για την επικοινωνία και το marketing να κάνει γνωστό ότι το πρόγραμμα TCR έχει ακυρωθεί, τονίζοντας:

Δεδομένων των πρόσφατων συνθηκών, που προκλήθηκαν από την πανδημία της νόσου Covid-19, η Mazda Βορείου Αμερικής επέλεξε να ακυρώσει το πρόγραμμα ανάπτυξης του αυτοκινήτου Mazda3 TCR. Ευχαριστούμε όλους τους οπαδούς και τους συνεργάτες μας για τη συνεχή υποστήριξή τους στη Mazda Motorsports.

Αν υλοποιείτο το Mazda3 TCR, αυτό θα διέθετε νέο bodykit με νέους προφυλακτήρες, φουσκωμένα φτερά, πλαϊνές ποδιές, διαχύτη και μεγάλη πίσω αεροτομή. Επίσης θα φορούσε 18″ ζάντες της Rays με ελαστικά Michelin Pilot, ενώ από πλευράς ανάρτησης, μπορούσε να εξοπλιστεί είτε με αμορτισέρ της Bilstein, είτε με αμορτισέρ της Ohlins.

Μηχανικά, κάτω από το καπό υπήρχε ένας turbo τετρακύλινδρος κινητήρας, με όριο περιστροφής τις 7.000 σ.α.λ. και απόδοσης 350 ίππων με 490 Nm ροπής. Αυτό, θα συνδυάζετο με ένα 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο της Sadev, με φρένα της Brembo.