Νέο ιστορικό ρεκόρ για τη μετοχή της Tesla, με την Xpeng να μπαίνει στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Σχετικά άρθρα

Ακόμη ένα ρεκόρ σημείωσε η τιμή της μετοχής της Tesla αφού στη χθεσινή συνεδρίαση κατάφερε να σκαρφαλώνει μέχρι τα 2.295,6 δολάρια, προτού τελικά υποχωρήσει στα 2.238.75 δολάρια. Λόγω της αύξησης της μετοχής, η χρηματιστηριακή αξία της Tesla υπολογίζεται πλέον στα 417,22 δισ. δολάρια και είναι μεγαλύτερη από εταιρίες όπως η Walmart και Johnson&Johnson, ενώ είναι με διαφορά η αυτοκινητοβιομηχανία με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία.

Οι αναλυτές και οι ειδικοί της Wall Street επισημαίνουν πως οι αυξανόμενες προσδοκίες ότι η μετοχή θα ενταχθεί στον δείκτη S&P 500, η επερχόμενη εκδήλωση Battery Day της εταιρείας στις 22 Σεπτεμβρίου κατά την οποία ενδέχεται να παρουσιάσει μία νέα τεχνολογία για μπαταρίες με σημαντικά μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα και η αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έχουν στείλει τη μετοχή και την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα ύψη.

Η μετοχή της Tesla έχει αυξηθεί περισσότερο από 420% από τις αρχές του έτους, μετατρέποντας ορισμένους επενδυτές λιανικής σε εκατομμυριούχους.

Στις σχετικές ειδήσεις, η κινέζικη Xpeng μπήκε χθες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, διαθέτοντας 99.733.334 μετοχές στα 15 δολάρια η καθεμία, με την μετοχή να κλείνει τελικά στα 21,22 δολάρια, αύξηση της τάξεως του 54%.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...