Η Tesla ετοιμάζει μπαταρίες με έως και 50% μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα

Σχετικά άρθρα

Με νέο του tweet, ο Elon Musk, αποκάλυψε πως η Tesla θα μπορεί μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια να κατασκευάζει μπαταρίες με ως και 50% μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα. Συγκεκριμένα έγραψε:

Η μπαταρία των 400 Wh/kg με υψηλό κύκλο ζωής, που θα παράγεται μαζικά (και όχι μόνο στο εργαστήριο), δεν είναι μακριά. Πιθανώς 3 έως 4 χρόνια.

Σήμερα. η 2170 μπαταρία που χρησιμοποιεί η Tesla στο Model 3 έχει ενεργειακή πυκνότητα 260 Wh/kg και αν η Tesla προσφέρει στην αγορά μπαταρίες με ενεργειακή πυκνότητα 400 Wh/kg, τότε θα αυξηθεί κατά πολύ και η αυτονομία των μοντέλων της.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, μαζί με τη ετήσια συνεδρίαση των μετόχων της, η Tesla θα διοργανώσει και την εκδήλωση “Battery Day” όπου εικάζεται πως παρουσιάσει τη νέα μπαταρία με διάρκεια ζωής 1,6 εκατ. χιλιομέτρων.

Στις σχετικές ειδήσεις η Tesla εντόπισε τελικά τους κατόχους των μοντέλων της που χρησιμοποιούν το Boost 50, αλλά η εταιρία που το πουλά δηλώνει πως θα κυκλοφορήσει update που θα το κάνει ξανά μη ανιχνεύσιμο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla απολύει πάνω από το 10% των εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο

Η Tesla θα απολύσει πάνω από το 10% του εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα της εταιρείας, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη...

Νέα bucket καθίσματα για το Tesla Model S Plaid

Η Tesla πρόσθεσε νέα bucket μπροστινά καθίσματα στο Model S Plaid, με τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται από τις αρχές του μήνα να εξοπλίζονται με...