Ο Elon Musk βρέθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας, εκεί όπου η Tesla κατασκευάζει το ευρωπαϊκό της Gigafactory και στις δηλώσεις που έκανε, αποκάλυψε πως το Model Y που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και θα κατασκευάζεται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, θα είναι διαφορετικό από αυτό που κυκλοφορεί σήμερα στις ΗΠΑ.

Όπως είπε:

Ο σχεδιασμός του Model Y που θα κατασκευάζεται εδώ και θα πωλείται στην Ευρώπη, θα είναι στη πραγματικότητα ένας ριζοσπαστικός επανασχεδιασμός της βασικής τεχνολογίας κατασκευής ενός αυτοκινήτου, ενώ θα υπάρξει μετασχηματισμός και στον βασικό δομικό σχεδιασμό του οχήματος. Είναι αρκετά μεγάλο πράγμα. Θα υπάρξουν αλλαγές στη κατασκευή, στη μηχανική και στον σχεδιασμό.

Το εργοστάσιο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από τον Ιούλιο του 2021, με την Tesla να έχει θέσει ως στόχο να κατασκευάζει 500.000 Model 3 και Model Y ετησίως στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, στο οποίο θα επενδύσει 4 δισ. ευρώ, ενώ σε αυτό θα κατασκευάζει επίσης μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρες.

Λόγω του εργοστασίου θα δημιουργηθούν έως και 10.000 θέσεις εργασίας, με τον Musk να λέει πως περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν στις 22 του μηνός, στο περιθώριο του event Battery Day.

1Διάβασε επίσης

Έτσι θα είναι το Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο

Ο Musk πρόσθεσε πως η Tesla θέλει να βοηθήσει στην επιτάχυνση της μετάβασης στη βιώσιμη ενέργεια, όχι μόνο στην κατασκευή αυτοκινήτων.

Τα τρία στοιχεία που απαιτούνται για ένα βιώσιμο ενεργειακό μέλλον είναι η βιώσιμη παραγωγή ενέργειας, η αποθήκευση ενέργειας και οι βιώσιμες μεταφορές, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τα σχόλια του Musk έρχονται αφότου η Tesla απέκτησε την άδεια που της επιτρέψει να γίνει πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη τη Δυτική Ευρώπη.