Η Racing Point ανακοίνωσε πως ο Sergio Perez θα αποχωρήσει από την ομάδα στο τέλος της σεζόν, μιας και η ομάδα αποφάσισε να διακόψει το συμβολαίο του Μεξικανού που ολοκληρώνονταν κανονικά στα τέλη του 2021.

Όπως όλα δείχνουν, την θέση του Perez στην Racing Point, που από του χρόνου θα ονομάζεται Aston Martin, θα την πάρει ο Sebastian Vettel, με την επίσημη ανακοίνωση να είναι θέμα ωρών ή ημερών.

Ο Perez βρίσκεται στην ομάδα τα τελευταία 7 χρόνια (5 ως Force India και 2 ως Racing Point). Όπως δήλωσε:

Τα πάντα στη ζωή έχουν μια αρχή και ένα τέλος, και μετά από επτά χρόνια μαζί, ο χρόνος μου με την ομάδα θα τελειώσει αυτή τη σεζόν.

Πονάει λίγο καθώς στήριξα την ομάδα σε δύσκολες στιγμές. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και είμαι πολύ περήφανος που έσωσα τις δουλειές πολλών team-mates μου.

Θα κρατήσω τις αναμνήσεις από τις υπέροχες στιγμές που ζήσαμε μαζί, τις φιλίες και την ικανοποίηση του να δίνω πάντα το 100% μου. Θα είμαι πάντα ευγνώμων για την ευκαιρία που μου έδωσε ο Vijay Mallya, ο οποίος με πίστεψε το 2014 και μου επέτρεψε να συνεχίσω την καριέρα μου στην F1 με τη Force India.

Στην τρέχουσα διοίκηση, με επικεφαλής τον Lawrence Stroll, εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον, ειδικά με την μετονομασία της ομάδας σε Aston Martin.

Ο Perez για να οδηγεί και του χρόνου στη Formula 1 θα πρέπει να κλείσει μια θέση είτε στην Haas, είτε στην Alfa Romeo, αφού είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν επιβεβαιώσει μέχρι σήμερα τους οδηγούς τους για το 2021. Ωστόσο ο Μεξικανός έχει δηλώσει πως έχει προτάσεις και για άλλα πρωταθλήματα, εκτός Formula 1.