Τα ελαστικά για τα τελευταία 7 GP της σεζόν

Σχετικά άρθρα

Η Pirelli ανακοίνωσε τα ελαστικά που θα είναι διαθέσιμα στα 7 τελευταία GP της σεζόν που θα διεξαχθούν σε Γερμανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Τουρκία, Μπαχρέιν και Αμπού Ντάμπι.

Στο Grand Prix στην πίστα της Ίμολα, θα υπάρχουν μόνο 10 σετ ελαστικών ανά οδηγό (2 σετ σκληρά, 2 σετ μεσαία και 6 σετ μαλακά), καθώς ο αγώνας θα είναι διήμερος. Σε Γερμανία, Μπαχρέιν και Αμπού Ντάμπι ο κάθε πιλότος θα έχει διαθέσιμα 2 σετ σκληρά, 3 σετ μεσαία και 8 σετ μαλακά ελαστικά, ενώ στα GP σε Πορτογαλία και Τουρκία θα υπάρχουν 3 σετ σκληρής, 3 σετ μεσαίας και 7 σετ μαλακής γόμας.

Κάθε πιλότος είναι υποχρεωμένος να κρατήσει ένα σετ μαλακότερης -εκ των τριών- γόμας για το Q3. Για τους δέκα οδηγούς που δε θα προκριθούν στον τελικό των κατατακτήριων, έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο σετ κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Παράλληλα, κάθε οδηγός θα πρέπει να έχει διαθέσιμο για την Κυριακή ένα σετ από τις άλλες δύο γόμες. Αυτό σημαίνει πως οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τα υπόλοιπα 10 από τα 13 σετ που θα έχουν κατά τη διάρκεια ενός 3ημέρου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα