Σε περίπου 4,5 ώρες από την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η Hyundai θα πραγματοποιήσει τα παγκόσμια αποκαλυπτήρια του ολοκαίνουργιου Tucson, και μόλις διέρρευσε μια φωτογραφία αυτού.

1

H ψηφιακή παρουσίαση του μοντέλου θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 03.30 π.μ. ώρα Ελλάδος, με τα νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της 4ης γενιάς του Tucson να το κάνουν αρκετά πιο δυναμικό από την υπάρχουσα γενιά. Το νέο Tucson διαθέτει την νεότερη εξέλιξη της χαρακτηριστικής σχεδίασης των προβολέων της Hyundai που ονομάζεται “Parametric Hidden Lights”, καθώς επίσης και μια νέα σχεδιαστική προσέγγιση διπλής διάταξης του ταμπλό στο εσωτερικό, που προσφέρει εξατομικευμένο χώρο, βελτιστοποιημένο αισθητικά για μια high-tech οδηγική εμπειρία.

2Ανανέωση

Επίσημο: Νέο Hyundai Tucson

Ο SangYup Lee, ανώτερος αντιπρόεδρος και επικεφαλής του Hyundai Global Design, δήλωσε σχετικά:

Με το ολοκαίνουργιο Tucson, παρουσιάζουμε την απόλυτη εξέλιξή του και μια ξεκάθαρη δήλωση σχετικά με την εξελισσόμενη δυναμική της Hyundai. Ο προηγμένος σχεδιασμός του νέου Tucson είναι πιστός στο πρωτοποριακό του πνεύμα και ενδυναμώνει το παιχνίδι στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία της αυτοκινητοβιομηχανίας.

3

Η ολοκαίνουργια εξωτερική σχεδίαση του Tucson χρησιμοποιεί γραμμές, πρόσωπα, γωνίες και σχήματα για τη δημιουργία λεπτομερειών μέσω ψηφιακών δεδομένων. Τα παραμετρικά κρυμμένα LED φώτα παρέχουν μια έντονη πρώτη εντύπωση, ενώ τα φώτα ημέρας ενσωματώνονται απρόσκοπτα στη μάσκα που μοιάζει με κόσμημα, και αποκαλύπτονται μόνο όταν ενεργοποιηθούν από τον οδηγό.

4

Συνολικά, το νέο αμάξωμα του ολοκαίνουργιου Tucson είναι μακρύτερο και ευρύτερο από τα μοντέλα προηγούμενης γενιάς, προσφέροντας ένα μακρύ καπό και κοντούς προβόλους σε ένα αυξημένο μεταξόνιο που του δίνουν έναν κρυφό χαρακτήρα κουπέ. Πλευρικά, οι σμιλεμένες επιφάνειες δημιουργούν μια εντυπωσιακή αντίθεση μεταξύ μιας κομψής σιλουέτας και ενός μυώδους αμαξώματος, υποδηλώνοντας κίνηση προς τα εμπρός ακόμα και όταν το όχημα είναι σταθμευμένο.

5

Η εξέλιξη στο εσωτερικό του νέου Tucson οδήγησε στην τοποθέτηση του πίνακα οργάνων σε χαμηλότερη θέση, ενώ παράλληλα πολυεπίπεδες, υψηλής αισθητικής επιφάνειες ενισχύουν την αίσθηση της διαφάνειας. Σύμφωνα με την εταιρία, οι κάθετα προσανατολισμένες επιφάνειες της πλήρως ενσωματωμένης κεντρικής κονσόλας είναι εμπνευσμένες από καταρράκτες. Οι δύο ασημένιες γραμμές που ρέουν από την κεντρική κονσόλα προς τις πίσω πόρτες εναρμονίζουν τα υψηλής ποιότητας υλικά με ουδέτερους τόνους.