Η Daimler συμφώνησε να πληρώσει 1,5 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ λόγω παράνομων λογισμικών

Σχετικά άρθρα

H Daimler, η μητρική εταιρία της Mercedes-Benz, ανακοίνωσε πως ήρθε σε συμφωνία με την Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA), με το Συμβούλιο Αεροπορικών Πόρων της Καλιφόρνιας (CARB), με τον Γενικό Εισαγγελέα της Καλιφόρνια, με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και την υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ, προκειμένου να διευθετεί το θέμα με τα παράνομα λογισμικά σε 250.000 diesel BlueTEC μοντέλα της (E-Class, S-Class, ML-Class, GL-Class, GLK-Class, R-Class και Sprinter, κατασκευής 2009-2016.

Η γερμανική εταιρία θα πληρώσει 1,5 δισ. δολάρια, με το ποσό να δίνεται στις διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, ενώ για την επίλυση της ομαδικής μήνυσης που δέχτηκε η Daimler θα πληρώσει επιπλέον 700 εκατ. δολάρια. Εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν περαιτέρω έξοδα με τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων για την πληρωμή των εξόδων διακανονισμού.

Ως μέρος του διακανονισμού, η Daimler θα πληρώσει αστικό πρόστιμο ύψους 875 εκατομμυρίων δολαρίων -περίπου 3.500 δολάρια για κάθε όχημα που πωλήθηκε στις ΗΠΑ. Η εταιρεία θα πρέπει επίσης να ανακαλέσει όλα τα οχήματα και να πληρώσει για να τα επιδιορθώσει, ενώ θα χρειαστεί να αντικαταστήσει μερικούς παλιούς κινητήρες με νεότερους που εκπέμπουν λιγότερα οξειδία του αζώτου, που θα αντισταθμίζουν τις παράνομες εκπομπές.

Η Daimler, στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως η συμφωνία αυτή θα επηρεάσει τα οικονομικά της στοιχεία των επόμενων τριών ετών, με τις πρώτες συνέπειες να φαίνονται μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...