Κατά την διάρκεια των εγκαινίων του πρώτου Cupra Garage στην Ευρώπη, στο Αμβούργο, η Cupra ανακοίνωσε σήμερα τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα Extreme E, ως βασικός συνεργάτης της ABT Sportsline. Με αυτή την ανακοίνωση, η ισπανική εταιρία γίνεται η πρώτη μάρκα αυτοκινήτων που θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα με τα ηλεκτρικά SUV, που ξεκινά στις αρχές του 2021.

Ο CEO της Cupra, Wayne Griffiths, και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Seat για το τμήμα R&D, Werner Tietz, παρουσίασαν το αγωνιστικό αυτοκίνητο της ομάδας, συνοδευόμενοι από τους Alejandro Agag, ιδρυτή και CEO του Extreme E και Hans-Jürgen Abt, της ABT Sportsline.

1

Ένας από τους οδηγούς της ομάδας για την πρώτη αγωνιστική σεζόν του Extreme E θα είναι ο Mattias Ekstrom, πρέσβης της Cupra. Το πρωτάθλημα Extreme E έχει σαφή προσανατολισμό στο ζήτημα των ίσων ευκαιριών, και κάθε ομάδα θα πρέπει να διαθέτει έναν άντρα και μία γυναίκα οδηγό.

Οι Cupra και ABT Sportsline ξεκίνησαν να συνεργάζονται το 2018 για την παραγωγή βελτιωμένων εκδόσεων των Leon Cupra και Cupra Ateca, με την ισπανική εταιρία να αναπτύσσει 100% το ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο Cupra e-Racer.

2

Η συνεργασία για το Extreme E θα συμβάλλει με την ένταξη μίας ομάδας μηχανικών και οδηγών, με τον Hans-Jürgen Abt να δηλώνει:

Αγαπάμε την καινοτομία, τον ανταγωνισμό, την ηλεκτρική κινητικότητα και την αίσθηση ότι είμαστε πρωτοπόροι σε κάτι εντελώς νέο. Με την Cupra έχουμε τώρα έναν συνεργάτη στο πλευρό μας, ο οποίος, όπως και εμείς, πιστεύει ακράδαντα στην επαναστατική ιδέα του Extreme E.

Το πρώτο Cupra Garage προστίθεται στα 105 συνολικά σημεία πώλησης της μάρκας στη Γερμανία, με τον Griffiths να δηλώνει:

Η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη αγορά της Cupra, όπου πουλήσαμε περισσότερα από 10.000 αυτοκίνητα το τελευταίο έτος και τώρα επιστρέφουμε στη διψήφια ανάπτυξη. Το άνοιγμα του πρώτου Cupra Garage στην Ευρώπη συμπληρώνει τους 247 Cupra Specialists σε όλο τον κόσμο και αντιπροσωπεύει ένα επιπλέον βήμα στη στρατηγική του συστήματος διανομής προκειμένου να γίνουμε μια παγκόσμια μάρκα.

3Διάβασε ακόμα

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα αγώνων του Extreme E

Το Cupra Garage στο Αμβούργο είναι η δεύτερη αποκλειστική αντιπροσώπευση της μάρκας παγκοσμίως, μετά το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος στην Πόλη του Μεξικό πέρυσι.