Στις αρχές του χρόνου, ο Alejandro Agag, ο CEO της Formula E, ανακοίνωσε τη δημιουργία του Extreme E, ενός νέου πρωταθλήματος με ηλεκτρικά SUV το οποίο θα ξεκινήσει από το Ιανουάριο του 2021.

Σε αυτό έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν οι Sebastien Ogier, Andreas Bakkerud, Lucas di Grassi, Bruno Senna, Andre Lotterer, Timo Scheider, Jamie Chadwick, και Adrian Newey, με το νέο πρωτάθλημα να διεξάγεται στις πλέον δυσπρόσιτες περιοχές του κόσμου, προκειμένου να γίνουν ευρέως γνωστές οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Το πρωτάθλημα αναμένεται να έχει υποστήριξη από εργοστασιακές συμμετοχές, αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία που θα εισέλθει στο νέο αυτό sport. Από πλευράς ομάδων, η Venturi Automobiles από το Monaco, η Abt Sportsline από τη Γερμανία, η HWA Team από τη Γερμανία και η Veloce Racing από την Αγγλία έχουν επισημοποιήσει τη συμμετοχή τους. Ακόμα, μέχρι στιγμής έχει τεθεί σε εφαρμογή μια μεγάλη τηλεοπτική συμφωνία με την Fox Sports, ώστε να μεταδίδει τη σειρά των ηλεκτροκίνητων αγώνων ράλι.

Σήμερα, η διοργανώτρια αρχή έκανε γνωστές τον αριθμό των αγώνων αλλά και τις τοποθεσίες που θα γίνουν αυτοί, με το πρωτάθλημα να ξεκινά το 2021. Πιο συγκεκριμένα, το Extreme E θα επισκεφτεί πέντε διαφορετικές τοποθεσίες σε τέσσερις ηπείρους. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει από τη Σενεγάλη, θα ακολουθήσει η Σαουδική Αραβία, το Νεπάλ, η Γροιλανδία και η Βραζιλία. Το προσωρινό καλεντάρι διαμορφώνεται ως εξής:

  • 22-23-24 Ιανουαρίου: Lac Rose, Dakar, Σενεγάλη
  • 4-5-6 Μαρτίου: Sharaan, Al-‘Ula, Σαουδική Αραβία
  • 6-7-8 Μαΐου: Kali Gandaki Valley, Mustang District, Νεπάλ
  • 27-28-29 Αυγούστου: Kangerlussuaq, Γροιλανδία
  • 29-30-31 Οκτωβρίου: Santarem, Para, Βραζιλία

Όπως διαπιστώνεις, κάθε μία από αυτές τις τοποθεσίες αντιπροσωπεύει διαφορετικό τύπο εδάφους που επηρεάζεται από την αλλαγή του κλίματος και από άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες, τη θάλασσα στη Σενεγάλη, την έρημο στη Σαουδική Αραβία, τα βουνά στην “καρδιά των Ιμαλαΐων” το Νεπάλ, τους παγετώνες στη Γροιλανδία και τα τροπικά δάση του Αμαζονίου στη Βραζιλία.