Ξενάγηση στο εργοστάσιο της BAC από τον συνιδρυτή της εταιρίας

Σχετικά άρθρα

Η Briggs Automotive Company (BAC) ιδρύθηκε στις 4 Μαρτίου του 2009 από τα αδέρφια Ian και Neill Briggs, και αρχικά είχαν ως έδρα ένα μικρό γκαράζ, όπου φιλοξενούνταν στη πολύ μικρή πόλη Holmes Chapel στα Midlands της Αγγλίας.

Εντελώς συμπτωματικά, όταν τους επισκεφτήκαμε την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου του 2013, η εταιρία ήταν στο στάδιο της μετακόμισης από το προαναφερθέν χώρο στο νέο τους εργοστάσιο στη περιοχή Speke, του Liverpool, και ήμασταν το πρώτο μέσο παγκοσμίως που είχαμε την ευκαιρία να το δούμε από κοντά, καθώς η μετακόμιση θα ολοκληρωνόταν σε 4 μέρες.

Έχοντας πλέον εδραιωθεί σαν εταιρία, παρουσίασαν πριν λίγους μήνες τη δεύτερη γενιά του πιο εκπληκτικού και απόλυτου street-legal αγωνιστικού αυτοκινήτου στον κόσμο, το Mono. Στο παραπάνω video έχεις την σπάνια ευκαιρία να δεις τον Neill Briggs να μας δείχνει λεπτομερώς όλα τα στάδια παραγωγής του μοντέλου, μέχρι να έρθει στη ολοκληρωθεί το “ελιξήριο της ζωής”.

Κατά την επίσκεψη μας στη BAC, είχαμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και αξιομνημόνευτη συνομιλία με τον Neill, στον πύργο όπου διαμένει. Ως μηχανικός έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στην αυτοκινητοβιομηχανία, έχοντας δουλέψει μεταξύ άλλων για τη Bentley και τη Ford.

Τα χρόνια του ως τεχνικός διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας της Ford RS Team, όπως μας είχε πει, αποτέλεσαν τα πιο όμορφα στη καριέρα του, πριν φυσικά ασχοληθεί με την BAC, αφού εκτός του ότι διεύθυνε το Focus WRC από επιτυχία σε επιτυχία, δούλεψε με τεράστιους οδηγούς, όπως οι Colin McRae, Carlos Sainz, Peter Solberg, Marko Martin κ.α. Σήμερα στην εταιρία του είναι υπεύθυνος για το σύνολο της υλοποίησης του project Mono και τη διαχείριση όλων των ειδικοτήτων στο εσωτερικό της επιχείρησης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...