Στις αρχές της εβδομάδας η Nissan παρουσίασε το Z Proto, το πρωτότυπο πάνω στο οποίο θα βασιστεί το επόμενο Z μοντέλο, που κατά πάσα πιθανότητα θα ονομαστεί 400Z και ο Klebel Silva μαζί με τον X-Tomi Design μας δείχνουν το πως θα μπορούσαν να μοιάζουν οι Nismo, SUV, Sedan, Shooting Brake και Roadster εκδόσεις του μοντέλου.

Από αυτές η μόνη που θα περάσει στη παραγωγή θα είναι η Nismo έκδοση, ενώ υπό σκέψη βρίσκεται και η roadster έκδοση. Το 400Z θα φορά τον 3,0-λίτρο twin-turbo απόδοσης 400 ίππων με 475 Nm ροπής, προερχόμενος από τα Infiniti Q50/Q60 400 Red Sport.

Η Nissan επιβεβαίωσε πως το μοντέλο δεν θα πωλείται στην Ευρώπη, λόγω της μείωσης των πωλήσεων των συγκεκριμένων μοντέλων στη Γηραιά Ήπειρο, αλλά και των αυστηρότερων κανονισμών ρύπων. Βασικές αγορές του νέου Z μοντέλου θα είναι αυτές των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.

Συγκεκριμένα η δήλωση της Nissan αναφέρει:

Η συρρίκνωση της ευρωπαϊκής αγοράς σπορ αυτοκινήτων και οι ειδικοί κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων, οδήγησαν στην Nissan να μην μπορέσει να δημιουργήσει ένα βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο για την εισαγωγή της έκδοσης παραγωγής του νέου Z μοντέλου στην Ευρώπη.