Το BBC ανακοίνωσε ότι η νέα, 29η σεζόν, του Top Gear θα ξεκινήσει να προβάλλεται την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στις 20:00 ώρα Αγγλίας (22:00 ώρα Ελλάδας). Αυτή θα είναι η τρίτη σεζόν που το τρίο των παρουσιαστών θα αποτελείται από τους Chris Harris, Paddy McGuinness και τον Andrew ‘Freddie’ Flintoff, με την επιτυχία των προηγούμενων δύο να μετουσιώνεται στην μεταφορά της εκπομπής από το BBC Two στο BBC One.

Από το τρέιλερ που έδωσε το βρετανικό κανάλι πριν περίπου δέκα ημέρες, είδαμε ότι η νέα σεζόν θα είναι γεμάτο δράση, με τους παρουσιαστές να συμμετέχουν σε μια σειρά από νέες δοκιμασίες. Τανκς, φορτηγάκια παγωτού για εκτός δρόμου, δοκιμές αυτοκινήτων σε πίστες για σκι κλπ. Είναι σαφές ότι το lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν εμπόδισε την παραγωγή του Top Gear.

Ακόμα θα δούμε το ατύχημα που είχε ο Paddy McGuinness με μια κόκκινη Lamborghini Diablo στον εθνικό δρυμό Yorkshire Dales, στην Αγγλία, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο ιταλικό supercar.

Η εκπομπή θα βιντεοσκοπείται σε ένα νέο στούντιο, ώστε να υπάρχουν οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα πότε θα ξεκινήσει η προβολή της νέας σεζόν, αλλά -προσωπική εκτίμηση- είναι σε περίπου επόμενου μήνα από σήμερα.