Η έκθεση του Τόκιο πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και η επόμενη έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το φθινόπωρο του 2021, αλλά οι διοργανωτές της κρατούν στάση αναμονής για το ένα πραγματοποιηθεί η έκθεση λόγω του κορωνοϊού.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, ο οποίος προεδρεύει επίσης της JAMA (Japan Automobile Manufacturers Association) που έχει αναλάβει την διοργάνωση της έκθεσης:

Ειλικρινά, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σενάρια για την έκθεση του Τόκιο την επόμενη χρονιά. Παραμένει ασαφές εάν θα είναι δυνατόν να διοργανωθεί μια εκδήλωση με τόσο πλήθος εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ άγνωστοι είναι και οι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσαμε να οργανώσουμε μια τέτοια εκδήλωση λόγω του κορωνοϊού.

Ο Toyoda ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος πως η έκθεση θα μπορέσει τελικά να διεξαχθεί, επικαλούμενος θετικά σχόλια για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το επόμενο καλοκαίρι. Όπως είπε ο Toyota, εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξαχθούν το 2021, τότε η έκθεση του Τόκιο θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί.

Δεν θα εγκαταλείψουμε την ελπίδα μας για την διοργάνωση της έκθεσης με κοινό, αλλά ταυτόχρονα θα διερευνήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε στο internet χωρίς την ανάγκη συγκέντρωσης ανθρώπων,

δήλωσε ο Toyoda.

Πέρυσι, περισσότερο από 1,3 εκατ. άνθρωποι επισκέφτηκαν την έκθεση του Τόκιο, μια αύξηση της τάξεως του 70% σε σχέση με τους 771.200 ανθρώπους που είχαν επισκεφτεί την έκθεση το 2017.