Σύμφωνα με τον Roland Rivero, επικεφαλής προϊοντικού σχεδιασμού της Kia, η κορεατική εταιρία δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα κατασκευάσει την δεύτερη γενιά του Stinger. Όπως είπε, η Kia μελετά την περίοδο αυτή το κατά πόσο το Stinger θα συνεχίσει να υφίσταται στην γκάμα της και μετά το πέρας της υπάρχουσας γενιάς.

Από το 2017 που κυκλοφόρησε το Stinger στην Ευρώπη, έχει σημειώσει περίπου 10.000 πωλήσεις στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου, με τον Karim Habib, επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρίας, να δηλώνει σε συνέντευξή του τον περασμένο Μάιο πως το μοντέλο θα πρέπει να γίνει ηλεκτρικό για να επιβιώσει. Συγκεκριμένα είχε πει:

Καθώς η τεχνολογία πηγαίνει προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και καθώς ο κόσμος και η όρεξή του για αυτά τα αυτοκίνητα αλλάζει, το Stinger πιθανότατα θα πρέπει να εξελιχθεί και αυτό.

Το 2019 οι πωλήσεις του μοντέλου μειώθηκαν κατά 18% σε σύγκριση με το 2018, ενώ κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, οι πωλήσεις του έχουν υποχωρήσει επιπλέον κατά 21%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο Gregory Guillaume, επικεφαλής σχεδίασης στο σχεδιαστικό στούντιο της Kia στη Γερμανία είχε δηλώσει:

Αυτή τη στιγμή δεν είμαι βέβαιος πως το Stinger κάνει τις πωλήσεις που ελπίζαμε. Δεν περιμέναμε ποτέ να σημειώσει τεράστιες πωλήσεις. Είναι το halo αυτοκίνητο μας. Θέλαμε να είμαστε επιτυχημένοι τουλάχιστον στις ΗΠΑ, στην αγορά που θεωρούσαμε πως θα υπάρχει η πιθανότητα να σημειώσει αξιόλογες πωλήσεις.

Ο Guillaume πρόσθεσε πως η Kia πρέπει να είναι υπομονετική με το Stinger, δεδομένου πως το αγοραστικό κοινό δεν έχει συνηθίσει την ιδέα ενός σεντάν μοντέλου με τα σήματα της Kia. Ο ίδιος πιστεύει πως πρέπει να υπάρξει τουλάχιστον μια ακόμη γενιά προτού αποφασίσει εάν θα το καταργήσει ή όχι.

Παράλληλα άφησε να εννοηθεί και αυτός, πως εάν τελικά θα δούμε την επόμενη γενιά του Stinger, τότε αυτή θα μπορούσε να είναι αμιγώς ηλεκτρική.

Με την πανδημία του κορωνοϊού να οδηγεί όλες τις εταιρίες στην αναζήτηση τρόπων εξοικονόμησης πόρων και μείωσης του κόστους, παραμένει άγνωστο το κατά πόσο θα δούμε τελικά την δεύτερη γενιά του Stinger.