ΗΠΑ: Πρόστιμο 18 εκατ. δολαρίων στην BMW για πρακτικές πωλήσεων

Σχετικά άρθρα

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) επέβαλε πρόστιμο 18 εκατ. δολαρίων στην BMW για μη νόμιμες πρακτικές πωλήσεων της γερμανικής εταιρίας από το 2015 έως και το 2019. Το πρόστιμο προήλθε μετά την έρευνα που πραγματοποίησε η SEC, η οποία πέρυσι είχε επιβάλει πρόστιμο 40 εκατομμύρια δολάρια στη Fiat Chrysler Automobiles για παρόμοια ζητήματα.

Σύμφωνα με την SEC, αντιπρόσωποι της BMW ταξινομούσαν παρατύπως καινούργια αυτοκίνητα, αυξάνοντας έτσι με δόλιο τρόπο τις συνολικές πωλήσεις της γερμανικής εταιρίας. Οι αντιπρόσωποι της BMW, στο παρελθόν, έχουν ασκήσει κριτική στην εταιρία πως τους πιέζει να αγοράζουν αυτοκίνητα για να αυξάνουν τον στόλο οχημάτων που δανείζουν στους πελάτες όταν αφήνουν το δικό τους για service, ή για να τα χρησιμοποιούν ως test drives.

Τελικά τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα πωλούνταν ως μεταχειρισμένα με ελάχιστα χιλιόμετρα, με BMW να καταβάλει μπόνους και ειδικές παροχές στους αντιπροσώπους της που έκαναν τέτοιες πωλήσεις, από το 2015 έως και το 2019, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση των συνολικών πωλήσεων της, προκειμένου να σημειώσει περισσότερες μηνιαίες και ετήσιες πωλήσεις από τους ανταγωνιστές της.

Οι παράτυπες πωλήσεις αλλοίωναν τα αποτελέσματα της εταιρίας, με τους επενδυτές να μην έχουν ξεκάθαρη εικόνα γι’αυτή, με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να λέει πως η BMW με τις παράτυπες πρακτικές διατηρούσε την κορυφαία θέση στους πίνακες πωλήσεων με ότι αυτό συνεπάγεται για τον ανταγωνισμό, τη διαφήμιση κτλ.

Η BMW δήλωσε πως το μεγαλύτερο μέρος των παράτυπων πωλήσεων συνέβη πριν από τρία χρόνια, από αμέλεια, λέγοντας πως ήρθε σε συμβιβασμό με την SEC, ο οποίος θα της στοιχίσει 18 εκατ. δολάρια.

Στις σχετικές ειδήσεις η BMW έκανε γνωστό πως από το 2021 θα κατασκευάζει μπαταρίες για τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα της και στο εργοστάσιο της στη Λειψία, με την εταιρία να επενδύει περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...

Ανανέωση για τις BMW 4 Series Gran Coupe και i4

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη των ανανεωμένων 4-Series και M4, η BMW παρουσιάσει τις ανανεωμένες 4 Series Gran Coupe και i4. Τα αυτοκίνητα αποκτούν...