Στις αρχές του 2019 Hyundai είχε παρουσιάσει το Elevate Concept, ένα ιδιαίτερο πρωτότυπο που ξεχωρίζει λόγω των “ρομποτικών ποδιών” του, που του επιτρέπουν να κινηθεί και να περπατήσει ακόμη και σε εξαιρετικά αφιλόξενα και επικίνδυνα εδάφη.

Τώρα η κορεατική εταιρία έκανε γνωστό πως μέσω του νέου New Horizons Studio θα το περάσει στη παραγωγή. Σύμφωνα με την Hyundai, το Elevate δημιουργεί μια νέα κατηγορία οχημάτων που η εταιρία τα αποκαλεί Ultimate Mobility Vehicle (UMV).

Αυτό είναι ικανό ακόμη και να αναρριχείται με τη βοήθεια της ρομποτικής, ενώ είναι ιδανικό και για άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Μπορεί να ανέβει έναν τοίχο ύψους 1,52 μέτρων, αλλά και να περάσει πάνω από κενό πλάτους 4,57 μέτρων.

Σύμφωνα με την εταιρία, το New Horizons Studio αναμένεται να ωθήσει στα άκρα την ανάπτυξη οχημάτων, κατασκευάζοντας οχήματα που μπορούν να κινηθούν σε εκτός δρόμου εδάφη. Το New Horizons Studio παράλληλα θα ενισχύσει το όρμα του Hyundai Motor Group για να διαμορφώσει το μέλλον της κινητικότητας.