Στα 375 χλμ. η πραγματική αυτονομία του ηλεκτρικού Polestar 2

Σχετικά άρθρα

H εμπορική διάθεση του Polestar 2 έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες, σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, Αμερικής και Ασίας, αλλά έχει ήδη στο “βιογραφικό” του ένα πρόβλημα που το κάνει μη λειτουργικό, πρόβλημα που οδήγησε στην ανάκληση όλων των αυτοκινήτων που έχουν παραδοθεί μέχρι σήμερα στους ιδιοκτήτες τους.

Η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των Η.Π.Α (EPA) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των επίσημων μετρήσεων της για το Polestar 2. Όπως γνωρίζεις, το σουηδικό τετράπορτο fastback, που τοποθετείται απέναντι από το Tesla Model 3, φορά δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν ανά άξονα ίσης απόδοσης), που αποδίδουν συνδυαστικά 408 άλογα με 660 Nm ροπής.

Αυτοί αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία 78 kWh που προσφέρουν αυτονομία 470 χλμ ανά φόρτιση στον ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών WLTP. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4,7 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία βρίσκεται τοποθετημένη στο δάπεδο και αυξάνουν την ακαμψία του πλαισίου, ενώ μειώνει και τον αεροδυναμικό θόρυβο κατά 3,7 dB που παράγει το αυτοκίνητο όταν κινείται στον δρόμο, σε σύγκριση με ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Σύμφωνα, όμως, με τις ακριβέστατες μετρήσεις της αμερικάνικης υπηρεσίας η πραγματική αυτονομία του ηλεκτρικού μοντέλου είναι 233 μίλια (375 χλμ.), όταν η εκτίμηση της Polestar για τις μετρήσεις της EPA ήταν στα 275 μίλια (442 χλμ). Όπως βλέπεις, το νούμερο είναι πολύ μικρότερο, τόσο σε σχέση με την εκτίμηση της εταιρίας, όσο και σε σχέση με το αντίστοιχο κατά WLTP.

Ακόμα, η EPA αναφέρει ότι η μέση κατανάλωση ενέργειας είναι 22,7 kWh/100 χλμ., η κατανάλωση ενέργειας στην πόλη είναι 21,8 kWh/100 χλμ., και στον αυτοκινητόδρομο 23,8 kWh/100 χλμ.

Η τιμή του Polestar 2 ξεκινά από τα €58.800, και η παραγωγή των αυτοκινήτων γίνεται στο εργοστάσιο στην πόλη Luqiao, το οποίο ανήκει μεν στην Geely, αλλά η διαχείριση του γίνεται από την Volvo, και σύμφωνα με την τελευταία αποτελεί παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η Polestar αξιοποιεί την τεχνογνωσία των μητρικών εταιρειών.

Η Polestar, ως αυτόνομο brand, κατασκευάζοντας δικά της μοντέλα, περιγράφει το εργοστάσιο στη Luqiao ως state of-the-art και φιλικό προς το περιβάλλον εργοστάσιο. Το εν λόγω εργοστάσιο είναι το δεύτερο της εταιρίας στην Κίνα, καθώς διαθέτει άλλο ένα στην πόλη Chengdu, εκεί που κατασκευάζεται το Polestar 1.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Volvo μειώνει το μερίδιο της στην Polestar

Η Volvo ανακοίνωσε πως σκοπεύει να διανείμει στους μετόχους της το 62,7% του μεριδίου της στην Polestar Automotive Holding, αξίας 9,5 δισεκατομμυρίων κορωνών (850...