Το Νοέμβριο του 2017, η Polestar ανακοίνωσε ότι ξεκινά την κατασκευή του πρώτου της εργοστασίου στην πόλη Chengdu της Κίνας, και σήμερα έκανε γνωστό ότι οι εργασίες στην εν λόγω εγκατάσταση έχουν πλέον ολοκληρωθεί και είναι πλήρως λειτουργική.

Το εργοστάσιο θα συναρμολογεί 500 Polestar 1 ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια, με το Polestar 2 να κατασκευάζεται από τις αρχές του 2020 σε άλλο εργοστάσιο της εταιρίας στην πόλη Luqiao, πάλι στην Κίνα. Η Polestar, ως αυτόνομο -πλέον- brand, κατασκευάζοντας δικά της μοντέλα, περιγράφει το εργοστάσιο στη Chengdu ως state of-the-art, ενώ είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον εργοστάσιο στην Κίνα και ένα από τα πιο αποδοτικά του κόσμου.

Η παραπάνω μονάδα είναι στο πλαίσιο της κοινής επένδυσης €640 εκατ. που ανακοίνωσαν η Volvo και η ιδιοκτήτρια της Geely, ώστε να υποστηρίξουν την αρχική φάση των προϊόντων της Polestar, καθώς και της βιομηχανικής της ανάπτυξης.

Να θυμίσω ότι το Polestar 1 θα κοστίζει στην Ευρώπη από €155.000 και οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται γίνουν στα τέλη του 2019.