Η Audi έδωσε στη δημοσιότητα αρκετές καμουφλαρισμένες φωτογραφίες του E-Tron GT, το οποίο θα παρουσιαστεί μέχρι το τέλος του έτους. Αποτελεί την έκδοση παραγωγή του πρωτότυπου που έκανε το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο του 2018 και αποτελεί ουσιαστικά το “αδερφό” μοντέλο της Porsche Taycan, με τα σήματα της Audi.

Μοιράζεται αρκετά μέρη του με το Audi E-Tron, το ηλεκτρικό SUV της μάρκας, με την γερμανική εταιρία από το Ingolstadt να έχει ως στόχο το Tesla Model S και τις επιδόσεις του. Μάλιστα θα προσφέρεται και σε RS έκδοση.

Το τετράπορτο coupe αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο βασίζεται στην PPE πλατφόρμα, την πλατφόρμα που αναπτύσσουν από κοινού Audi και Porsche, την ίδια που χρησιμοποιεί και η Porsche Taycan.

Το πρωτότυπο διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, συνδυαστικής απόδοσης 590 ίππων, με την κίνηση να περνά σε όλους τους τροχούς μέσω της μόνιμης τετρακίνησης. Οι ηλεκτροκινητήρες αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία 90 kWh ιόντων λιθίου που προσφέρουν αυτονομία μεγαλύτερη των 400 χιλιομέτρων στον νέο κύκλο δοκιμών του WLTP. Το αυτοκίνητο κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 12 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 240 χλμ/ώρα.

Οι μπαταρίες βρίσκονται τοποθετημένες στο πάτωμα, είναι τεχνολογίας 800V και με χρήση ταχυφορτιστή φορτίζουν στο 80% μέσα σε μόλις 20 λεπτά. Υποστηρίζουν μάλιστα και ασύρματη φόρτιση 11 kW. Σύμφωνα με την Audi η αυτονομία του E-Tron GT μπορεί να αυξηθεί κατά 30% χάρη στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας που διαθέτει. Τα φρένα του φέρουν carbon-κεραμικούς δίσκους.

Το αυτοκίνητο διαθέτει σύστημα τετραδιεύθυνσης, με τον χώρο αποσκευών να φτάνει τα 450 λίτρα, ενώ επιπλέον 100 λίτρα προσφέρονται κάτω από το μπροστά καπό. Το μήκος του φτάνει τα 4,96 μέτρα, το πλάτος τα 1,96 μέτρα, το ύψος τα 1,38 μέτρα και το μεταξόνιο τα 2,9 μέτρα, καθιστώντας το να έχει παρόμοιες διαστάσεις με αυτές του A7.

Η οροφή του είναι κατασκευασμένη από carbon, ενώ το υπόλοιπο σώμα από αλουμίνιο και χάλυβα. Φορά ζάντες 22″ με ελαστικά διαστάσεων 285/30, matrix LED φωτιστικά σώματα με λέιζερ μεγάλη σκάλα και LED πίσω φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, η μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό, ενώ υπάρχει και διακόπτης Audi Select, μέσω του οποίου ο οδηγός επιλέγει το επιθυμητό πρόγραμμα οδήγησης.

Τα τέσσερα σπορ καθίσματα είναι επενδυμένα με συνθετικό δέρμα, με την Audi να μην χρησιμοποιεί κανένα υλικό στο εσωτερικό που να βασίζεται σε ζώο, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό από τον διάκοσμο είναι κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά.

Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της Audi στο Bollinger Hofe της πόλης Neckarsulm στη Γερμανία, εκεί όπου κατασκευάζεται και το R8. Οι εργασίες αναβάθμισης του συγκεκριμένου εργοστασίου έχουν ξεκινήσει, με περίπου 10.000 τ.μ εγκαταστάσεων να δημιουργούνται, προκειμένου να κατασκευάζεται εκεί το ηλεκτρικό μοντέλο της Audi.