Η Hyundai ανακοίνωσε πως εκτός από τα 25.564 Kona Electric στη Νότια Κορέα, ανακαλεί επιπλέον 51.000 Kona Electric σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Κίνα, επειδή υπάρχει περίπτωση και σε αυτά να προκληθεί βραχυκύκλωμα στη μπαταρία υψηλής τάσης του αυτοκινήτου, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρκαγιά.

Τα 51.000 προς ανάκληση αυτοκίνητα είναι κατασκευασμένα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2017 και Μαρτίου 2020, με την Hyundai να αλλάζει την μπαταρία των αυτοκινήτων, ενώ θα εγκαταστήσει σε αυτά και νέο λογισμικό. Τα 37.366 εξ’αυτών βρίσκονται στην Ευρώπη, τα 11.137 στη Βόρεια Αμερική και τα υπόλοιπα στη Κίνα.

Μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει τουλάχιστον 16 περιστατικά με Kona Electric παγκοσμίως που πήραν φωτιά λόγω του παραπάνω προβλήματος. Τα Kona Electric εξοπλίζονται με μπαταρίες της LG Chem η οποία δήλωσε, πως σε δοκιμές που έκανε σε συνεργασία με την Hyundai, δεν μπόρεσε να “αναπαράγει το πρόβλημα” και έτσι δεν μπορεί ακόμη να προσδιορίσει το κατά πόσο οι πυρκαγιές σχετίζονται με ελαττωματικά στοιχεία της μπαταρίας.