Τέσσερις ακριβώς μήνες μετά τα αποκαλυπτήρια της Mustang Mach 1 στην Αμερική, η Ford μας δείχνει σήμερα την ευρωπαϊκή έκδοση του μοντέλου. Το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο έγινε στο φετινό Goodwood SpeedWeek, με την περιορισμένης παραγωγής Mustang Mach 1 να γίνεται για πρώτη φορά διαθέσιμη στην αγορά της ηπείρου μας.

Η Mach 1 έκδοση της Mustang, αντικαθιστά την Mustang Bullitt και βασίζεται στη Mustang GT, με την εταιρία να αναφέρει πως τιμά την κληρονομιά της, καθώς διαθέτει εντυπωσιακή εμφάνιση και εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά.

Κάτω από το καπό υπάρχει 5,0-λίτρος V8 κινητήρας, απόδοσης 460 ίππων στις 7.000 σ.α.λ. και 529 Nm ροπής στις 4.600 σ.α.λ., ήτοι μια μείωση 20 ίππων και 41 Nm ροπής σε σχέση με το αμερικάνικο μοντέλο, εξαιτίας των αυστηρότερων κανονισμών ρύπων που ισχύουν στην Ευρώπη. Ο κινητήρας της Mach 1 φέρει στοιχεία από την Shelby GT350, όπως η πολλαπλή εισαγωγής, ο αντάπτορας του φίλτρου λαδιού και το ψυγείο λαδιού κινητήρα, αυξάνοντας την ικανότητα ψύξης του λαδιού του κινητήρα κατά 50%.

Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός 6-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων της Tremec, το οποίο διαθέτει λειτουργία rev-matching. Αυτό φέρει το σύστημα ψύξης λαδιού της GT350, το συμπλέκτη διπλού δίσκου της Mustang GT και ένα κοντό λεβιέ ταχυτήτων. Εκτός αυτού, προαιρετικά υπάρχει το 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο SelectShift, με αναβαθμισμένο μετατροπέα ροπής και νέα κλιμάκωση ώστε να γίνεται άριστη χρήση της ροπής του κινητήρα.

Σχεδιαστικά η Mustang Mach 1 ξεχωρίζει από το μαύρο, με εισαγωγές αέρα καπό, τις μαύρες λωρίδες, την μαύρη αεροτομή και τις κόκκινες εξαπίστονες δαγκάνες της Brembo, με τη Ford να αναφέρει ότι είναι η πιο ικανή 5,0-λιτρη Mustang που έχει υπάρξει ποτέ.

Στο εσωτερικό υπάρχει μισό roll-cage και ειδικά διακοσμητικά, ενώ πατά σε νέες ζάντες 19 ιντσών, που “ντύνονται” με τα Pilot Sport Cup 2 ελαστικά της Michelin, διαστάσεων 305/30. Επίσης υπάρχει νέο αεροδυναμικό bodykit, που περιλαμβάνει εμπρός splitter, πλαϊνές ποδιές και μεγάλη πίσω αεροτομή που συνολικά αυξάνει την κάθετη 22% σε σχέση με την Mustang GT.

Τέλος, υπάρχουν νέες απολήξεις εξατμίσεων, με την Ford να αναφέρει ότι η νέα περιορισμένης παραγωγής Mustang Mach 1 θα είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο από την άνοιξη του 2021.