Η GM επενδύει 2 δισ. δολάρια για την κατασκευή του ηλεκτρικού Cadillac Lyriq στο Tennessee

Σχετικά άρθρα

Η General Motors ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επενδύσει 2 δισ. δολάρια (€1,7 δισ.) στο εργοστάσιο της στην περιοχή Spring Hill, της πολιτείας του Tennessee των Η.Π.Α. Η επένδυση αφορά την μετατροπή του εργοστασίου για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, αρχής γενομένης με το Cadillac Lyriq. Το ηλεκτρικό SUV θα συναρμολογείται παράλληλα με τα συμβατικά XT5 και XT6, με την GM να επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη εγκατάσταση θα γίνει το τρίτο εργοστάσιο της για την συναρμολόγηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς τα άλλα δύο είναι το Orion Assembly και το Factory Zero.

Η GM δεν ανέφερε πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή του Lyriq, αν και προηγουμένως έχει γίνει γνωστό ότι αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2022. Ο εκσυγχρονισμός του εργοστασίου στο Spring Hill θα ξεκινήσει άμεσα και στο πλαίσιο της επένδυσης, το βαφείο και το τμήμα του αμαξώματος θα επεκταθούν, ενώ το τμήμα της συναρμολόγησης θα αναβαθμιστεί ολοκληρωτικά, με νέα μηχανήματα, μεταφορείς, χειριστές, και εξοπλισμό.

Επιπλέον, η GM ανακοίνωσε ότι η επόμενη γενιά του GMC Acadia θα κατασκευάζεται στο Lansing Delta Township Assembly, από το Spring Hill που είναι σήμερα. Το Lansing Delta Township Assembly κατασκευάζει επί του παρόντος τα Buick Enclave και Chevrolet Traverse, και για το νέο Acadia η GM επενδύει περισσότερα από 100 εκατ. (84,5 εκατ.) στο εργοστάσιο του Μίσιγκαν.

Τέλος, η GM ανακοίνωσε πρόσθετες επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένων 32 εκατ. (€27 εκατ.) στο Flint Assembly για τη μελλοντική παραγωγή των βαρέων HD εκδόσεων των Chevrolet Silverado και GMC Sierra. Η εταιρεία θα επενδύσει επίσης 3,5 εκατομμύρια δολάρια (€3 εκατ.) στο Orion Assembly, καθώς και 17 εκατ. δολάρια (€14,4 εκατ.) στο Romulus Propulsion, για να αυξήσει την παραγωγή του 10τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...