Επίσημο: Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi μένουν στην Alfa Romeo Racing και για το 2021

Σχετικά άρθρα

Η Alfa Romeo Racing μόλις ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τους Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi, οι οποίοι θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της ομάδας και για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 του 2021.

Ο Antonio Giovinazzi είναι ο μοναδικός Ιταλός οδηγός εδώ και οχτώ χρόνια που έχει σταθερή παρουσία στο Πρωτάθλημα της Formula 1. Η ομάδα στηρίζει τον Ιταλό, καθώς είχε ακουστεί αρκετά έντονα ότι τη θέση του θα έπαιρνε ο Mick Schumacher.

Σε δηλώσεις του ο 26χρονος Ιταλός είπε:

Η Alfa Romeo Racing αποτέλεσε το σπίτι μου στην Formula 1 τα δύο τελευταία χρόνια και είμαι ευτυχής που αυτή η σχέση θα συνεχιστεί για ακόμα μια χρονιά. Η ομάδα με έχει τιμήσει με την εμπιστοσύνη της και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να τους το ανταποδώσω με σκληρή δουλειά και αφοσίωση.

Πετύχαμε κάποια καλά αποτελέσματα και πιστεύω ότι συνετέλεσα και εγώ στην εξέλιξη της ομάδας. Όμως ο δρόμος μπροστά μας είναι μακρύς και έχουμε πολλά ακόμα να πετύχουμε μαζί. Πολλά πράγματα για την επόμενη χρονιά θα εξαρτηθούν από τη φετινή. Η προσπάθεια από τώρα και μέχρι το τέλος της σεζόν θα επηρεάσει το 2021 και είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα.

Από την άλλη, ο πιο έμπειρος οδηγός στην ιστορία της Formula 1, ο Kimi Raikkonen, θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του το 2001, όταν εκείνη την εποχή ονομαζόταν Sauber F1. Ο 41χρονος Φιλανδός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007 έχει αποδείξει επανειλημμένως την αγάπη του και την αφοσίωση του στους αγώνες. Σε δηλώσεις του, ο Φιλανδός τόνισε:

Η Alfa Romeo Racing αποτελεί πολλά περισσότερα για εμένα από απλά μια ομάδα, είναι η δεύτερη οικογένεια μου. Πολλά πρόσωπα που ήταν γύρω μου όταν έκανα το ντεμπούτο μου το 2001 παραμένουν εδώ και η μοναδική ατμόσφαιρα αυτής της ομάδας μου δίνει επιπλέον κίνητρο να συνεχίσω δυνατά την επόμενη σαιζόν, η οποία θα είναι η 19η στη Formula 1.

Δεν θα ήμουν εδώ αν δεν πίστευα στο σκοπό της ομάδας και πως μπορούμε να τον πετύχουμε μαζί. Αυτή η ομάδα προτιμά τη σκληρή δουλειά από τα λόγια και αυτό μου ταιριάζε. Ανυπομονώ για την επόμενη χρονιά και ελπίζω πως θα κάνουμε βήματα βελτίωσης ώστε να ανέβουμε στην κατάταξη.

Με τη σειρά του, ο Frederic Vasseur, επικεφαλής της ομάδας Alfa Romeo Racing και της CEO Sauber Motorspor, είπε:

Είμαι πολύ ευχαριστημένος που η ομάδα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους Kimi και Antonio για ακόμα μία σαιζόν. Ο Kimi είναι ένας οδηγός που δεν χρειάζεται συστάσεις. Το ταλέντο του ήταν εμφανές σε όλους από το 2001 και βλέπω το πάθος και το κίνητρο που έχει να αγωνίζεται κάθε φορά που έρχεται στη δουλειά. Μπορείς να τον εμπιστευτείς ότι θα εκμεταλλευτεί στο 100% την απόδοση του μονοθεσίου και αποτελεί ηγετική μορφή για όσους συνεργάζονται μαζί του.

Ο Antonio τερμάτισε δυνατά την περασμένη σαιζόν και συνεχίζει να βελτιώνεται τη φετινή. Από την πίστα μέχρι και τις συναντήσεις με την τεχνική ομάδα, ο Antonio, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ομάδα μας και αξίζει να είναι μαζί μας και το 2021. Η εργασιακή ηθική του, η προσήλωση στην ομάδα και ο ενθουσιασμός του, αποτελούν σημαντικά στοιχεία για την Alfa Romeo.

Κλείνοντας, η ανακοίνωση για την ανανέωση των συμβολαίων των δύο οδηγών έρχεται ακριβώς πριν το Grand Prix της Imola, μια πίστα με ιδιαίτερη σημασία για την Alfa Romeo και τον Ιταλικό μηχανοκίνητο αθλητισμό. Με αφορμή αυτή την ξεχωριστή στιγμή το μονοθέσιο της ομάδας, η C39, θα φέρει έναν πολύ ξεχωριστό χρωματισμό.

Αυτός είναι σχεδιασμένος από το Centro Stile Alfa Romeo, και ξεχωρίζει για την Ιταλική σημαία που διατρέχει το πάνω μέρος του μονοθεσίου μέχρι και την πίσω αεροτομή. Το λογότυπο για την 110η επέτειο από την ίδρυση της μάρκας κατέχει δεσπόζουσα θέση και συνδυάζεται με τη φράση “Welcome back, Imola”, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο τη σημασία της θρυλικής πίστας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...