Ο James Hughes, ο επικεφαλής μηχανικούς του Ford Escape, όπως ονομάζεται το Kuga στην αγορά των ΗΠΑ, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως είναι πολύ πιθανό να υπάρξει η ST έκδοση του μοντέλου που θα ανταγωνιστεί τα Volkswagen Tiguan R, Hyundai Tucson N αλλά και τα υπόλοιπα παρόμοια μοντέλα.

Όπως είπε:

Έχουμε μια εξαιρετική κληρονομιά και μια πολύ καλή βάση με το Focus ST. Αξιολογούμε πάντα περαιτέρω τις ευκαιρίες για παραλλαγές των μοντέλων μας, αλλά όπως γνωρίζετε, πραγματικά δεν μπορώ να σχολιάσω μελλοντικά προϊόντα. Ωστόσο θεωρών πως η ST έκδοση του Escape είναι μια φανταστική ιδέα.

Αν η Ford αποφασίσει να περάσει στη παραγωγή το Ecape ST, τότε αυτό θα παίρνει κίνηση από τον 2,3-λίτρων τετρακύλινδρο turbo κινητήρα βενζίνης του Focus ST, απόδοσης 280 ίππων με 420 Nm ροπής. Focus και Kuga/Escape βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα, την C2, με το Escape ST λογικά να είναι διαθέσιμο ως τετρακίνητο.

Η Ford έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα υπάρξουν ST SUVs της στην Ευρώπη, αφού θεωρεί πως οι Ευρωπαίοι πελάτες δεν ενδιαφέρονται για SUVs υψηλών επιδόσεων.