Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ford παρουσίασε τη νέα στρατηγική της, η οποία θα επικεντρωθεί σε crossovers, SUVs και pickups, ενώ σταματά τις πωλήσεις sedans και hatchbacks στις ΗΠΑ, προκειμένου να αυξήσει την κερδοφορία της. Η Μπλε Οβάλ θα σταματήσει τις πωλήσεις των C-Max, Fiesta, Focus, Fusion και Taurus στις ΗΠΑ, αλλά θα προσφέρει στους πελάτες της ST SUV. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα SUVs δεν θα πωλούνται στην Ευρώπη.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Ford Αγγλίας Andy Barratt, ο οποίος είπε πως η απόφαση αυτή οφείλεται στο γεγονός πως οι Ευρωπαίοι πελάτες δεν ενδιαφέρονται για SUVs υψηλών επιδόσεων. Άφησε όμως ένα παράθυρο ανοικτό, μιας και είπε πως αν τελικά υπάρξει η ζήτηση για τέτοια μοντέλα τότε η Ford θα το ξανασκεφτεί.

Στις ΗΠΑ η Ford πουλά ήδη το Edge ST που φορά τον 2,7-λίτρων biturbo V6 κινητήρα απόδοσης 335 ίππων με 515 Nm ροπής που συνδυάζεται και αυτός με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με Rev-Matching τεχνολογία, με το σύστημα τετρακίνησης να βρίσκεται στον βασικό εξοπλισμό. Η γρήγορη έκδοση διαθέτει επίσης αναβαθμισμένα φρένα και βελτιωμένη ανάρτηση.