Πρόστιμο €12 εκατ. στην Tesla από τη Γερμανία

Σχετικά άρθρα

Οι εργασίες για την ολοκλήρωση του νέου εργοστασίου της Tesla στο Βερολίνο προχωρούν με εντατικό ρυθμό, ώστε αυτό να είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2021.

Ωστόσο, η αμερικάνικη εταιρία κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 12 εκατομμυρίων ευρώ στη Γερμανία για φερόμενη μη συμμόρφωση με έναν νόμο που απαιτεί από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που πωλούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, να παίρνουν πίσω τις μπαταρίες για περιβαλλοντική απόρριψη.

Η Tesla ανέφερε το πρόστιμο, το οποίο επιβλήθηκε από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος, σε κατάθεση της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Στην κατάθεση της, η Tesla δήλωσε ότι συνεχίζει να δέχεται πίσω τις μπαταρίες στο τέλος του κύκλου ζωής του οχήματος, όπως απαιτείται βάσει των κανόνων, και το πρόστιμο σχετίζεται κυρίως με διοικητικές απαιτήσεις, τονίζοντας:

Έχουμε υποβάλει την ένστασή μας και αυτό δεν θα έχει σημαντικές δυσμενείς επιπτώσεις στις δραστηριότητες μας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...