Ο Pawan Goenka, διευθύνων σύμβουλος της Mahindra & Mahindra, μιλώντας σε δημοσιογράφους της Ινδίας για το λανσάρισμα του Treo Zor την περασμένη εβδομάδα, επιβεβαίωσε ότι το αμιγώς ηλεκτρικό Mahindra Atom θα κυκλοφορήσει σε περίπου 6 μήνες.

Μετά την λήξη των περιορισμών της κυκλοφορίας στην Ινδία, οι δοκιμές για το αστικό ηλεκτρικό της Mahindra συνεχίζονται κανονικά, και πρωτότυπο του μοντέλου έχει πιαστεί να κυκλοφορεί στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας (Mahindra Research Valley).

Το Atom παρουσιάστηκε στην φετινή έκθεση Auto Expo τον περασμένο Φεβρουάριο και η έκδοση παραγωγής δεν διαφέρει καθόλου από το πρωτότυπο προπαραγωγής, τόσο στο σχεδιασμό του, όσο και στα χαρακτηριστικά του.

Η ινδική εταιρία είχε ανακοινώσει ότι το Atom θα κυκλοφορήσει το τρίτο τρίμηνο του 2020, αλλά η πανδημία είχε επηρεάσει την προμήθεια εξαρτημάτων, την έγκριση τύπου και τις δοκιμές, ωθώντας τελικά το λανσάρισμα του για τις αρχές του 2021.

Το ηλεκτρικό τετράκυκλο Mahindra Atom, όπως το ηλεκτρικό δίτροχο Mahindra Treo και το ηλεκτρικό Mahindra eKUV100, είναι ένα προϊόν της πλατφόρμας MESMA 48. Η πλατφόρμα υποστηρίζει μπαταρίες με τάση που κυμαίνεται από 44 V έως 96 V και κινητήρες με ισχύ και ροπή που κυμαίνονται από 6 kW έως 40 kW (8 – 54 άλογα) και 40 Nm έως 120 Nm αντίστοιχα.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες του Mahindra Atom δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά αναμένεται η ισχύ του να είναι στα 8 kW (11 άλογα), με πραγματική αυτονομία περίπου 80 χλμ. ανά φόρτιση, χρόνο φόρτισης περίπου 4 ώρες, και τελική ταχύτητα περιορισμένη στα 50-60 χλμ/ώρα. H τιμή του ορίζεται στα 320.000 Ρούπια Ινδίας, που με τη σημερινή ισοτιμία μεταφράζεται σε €3.687.