Με την αγορά της Ινδίας να προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για εισροή χρημάτων στις αυτοκινητοβιομηχανίες, η Renault παρουσίασε σήμερα το Kiger concept. Σύμφωνα με την εταιρία, παρότι αυτό είναι σε μορφή πρωτοτύπου, μας δείχνει ένα low cost crossover, που δεν θα διαφέρει σημαντικά στην έκδοση παραγωγής του.

Το μήκος του είναι κάτω από 4 μέτρα, με το νούμερο να είναι σημαντικό για την αναδυόμενη αγορά της Ινδίας, καθώς τα αυτοκίνητα με όριο το συγκεκριμένο μήκος επιβαρύνονται με χαμηλότερη φορολογία. Το Kiger αποτελεί τη γαλλική εναλλακτική του Nissan Magnite, που παρουσιάστηκε πριν ένα μήνα στη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα του πλανήτη.

Στην έκδοση παραγωγής δεν θα περάσουν οι τροχοί 19 ιντσών, οι οποίοι θα είναι μικρότεροι και οι χαρακτηριστικές neon πράσινες λεπτομέρειες, που στην έκδοση παραγωγής λογικά θα αποτελούν διακοσμητικά στοιχεία. Ομοίως, και οι ράγες οροφής αναμένεται να ακολουθήσουν μια πιο “προσγειωμένη” αισθητική στην έκδοση παραγωγής.

Η τελευταία αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ινδική αγορά από το 2021 και θα τοποθετηθεί κάτω από το Kwid, με τη Renault να αυξάνει τις προτάσεις του που δεν ξεπερνούν τα 4 μέτρα στην Ινδία, στις τρεις, καθώς η γαλλική εταιρία διαθέτει επίσης και το minivan Triber.

Το Kiger βασίζεται στην CMF-Α+ πλατφόρμα, με την απόσταση από το έδαφος του μικρού γαλλικού crossover να φτάνει τα 210 χλστ.. Μηχανικά, το αυτοκίνητο αναμένεται να φέρει κινητήρες βενζίνης 1,0 λίτρου σε ατμοσφαιρικές και turbo εκδοχές, με απόδοση που θα ξεκινά από τους 75 και θα φτάνει έως τους 95 ίππους.

Αναλόγως την έκδοση, οι κινητήρες θα συνδυάζονται με μηχανικό, αυτοματοποιημένο ή CVT κιβώτιο ταχυτήτων.