Τον Αύγουστο του 2019 ο Sebastien Ogier ανακοίνωσε ότι στο τέλος του 2020 θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση, μια απόφαση που δεν άλλαξε ακόμα και μετά την υπογραφή του μονοετούς συμβολαίου με την Toyota Gazoo Racing στα τέλη του περασμένου έτους.

Ωστόσο, ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC ανακοίνωσε σήμερα ότι αλλάζει την απόφαση του και θα τρέξει μια επιπλέον χρονιά, καθώς η φετινή έχει επηρεαστεί σημαντικά από την κρίση που επέφερε η νόσος Covid-19. Το φετινό πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στη Monza, στις 4-6 Δεκεμβρίου, με μόλις επτά αγώνες, από τους 14 που είχαν αρχικά προγραμματιστεί.

Ο Γάλλος δήλωσε σχετικά:

Είχαμε μια μικρή σεζόν με λίγους αγώνες, αλλά αρκετό για να δω ότι πραγματικά μου αρέσει να δουλεύω με την συγκεκριμένη ομάδα, μου αρέσει να οδηγώ αυτό το αυτοκίνητο.

Δεν ήταν το αρχικό μου σχέδιο, αλλά νομίζω ότι η φετινή χρονιά ήταν πολύ ιδιαίτερη για όλους σε αυτόν τον πλανήτη, και το γεγονός ότι έπρεπε να περάσω -όπως οι περισσότεροι άνθρωποι- πολύ χρόνο στο σπίτι φέτος, δεν έκανα την τελευταία σεζόν που θα ήθελα να κάνω, και το τέλος της καριέρας μου με μια τόσο περίεργη σεζόν δεν θα ήταν υπέροχο.

Έτσι, σίγουρα, αυτός ήταν ένας από τους λόγους για να αλλάξω γνώμη για τη συνταξιοδότησή μου. Το σχέδιο είναι να συνεχίσουμε να πιέζουμε το 2021, και ελπίζω να έχουμε μια καλύτερη, κανονική σεζόν και να προσπαθήσουμε να πιέσω για έναν τελευταίο τίτλο.